MENIU

Box - Fostul campion mondial Ingemar "Ingo" Johansson a decedat la 76 de ani

Foto: img522.imageshack.us

Fostul mare pugilist suedez Ingermar "Ingo" Johansson, campion mondial la categoria grea, a decedat vineri noapte, la vârsta de 76 de ani, a anunţat Federaţia Suedeză de Box.

Johansson suferea de maladia Alzheimer şi a murit cu puţin timp înainte de miezul nopţii la reşedinţa sa din localitatea Kungbacka, alături de el fiind fiica sa Maria Gregner.

"Ingo" a câştigat titlul mondial în anul 1959, în faţa americanului Floyd Patterson, în runda a treia a unui meci disputat pe stadionul Yankee din New York, iar forul suedez deplânge decesul său. "Cel mai mare dintre cei mari a plecat dintre noi", se arată într-un comunicat remis de Federaţia Suedeză de Box.

Boxerul suedez a câştigat centura europeană la categoria grea în anul 1956, după ce l-a învins pe Franco Cavicchi, apoi şi-a mai apărat titlul de două ori în faţa lui Henry Cooper şi a lui Joe Erskine. Şi-a câştigat dreptul de a boxa pentru "centura supremă" în 1958 şi a profitat de el, deşi Patterson şi-a recâştigat titlul în 1960. După aceea însă, cei doi boxeri au devenit foarte buni prieteni.
Mai multe articole despre:
box Campion mondial