MENIU

Bosnia şi Polonia au fost amendate de FIFA după ce fanii celor două echipe au aruncat torţe în teren

Foto: www.mysinchew.com

Bosnia şi Polonia au fost amendate de Forul Fotbalistic Internaţional (FIFA) şi ameninţate cu exluderea din competiţiile internaţionale, după ce în partidele din preliminariile Cupei Mondial din 2010 suporterii celor două formaţii au aruncat cu torţe ]n suprafaţa de joc.

"Dacă incidente de o asemenea gravitate vor mai avea loc pe viitor, vom fi obligaţi să dictăm sancţiunii şi mai severe, cum ar fi depunctarea sau chiar eliminarea din competiţie", se arată într-un comunicat postat pe site-ul FIFA.

Federaţia Bosniei a primit o amendă în valoare de 50.000 de euro ca urmare a incidentelor pe care le-au provocat fanii oaspeţilor în timpul meciului cu Belgia, de la Genk, din Grupa a 5-a a preliminariilor turneului final din Africa de Sud. Atunci, susţinătorii formaţiei vizitatoare au aruncat în teren aproximativ 50 de torţe, iar arbitrul a fost nevoit să întrerupă partida timp de opt minute. Mai mult, un fan bosniac a pătruns pe gazon în timpul confruntării.

Din motive similare petrecute la întâlnirea dintre Irlanda de Nord şi Polonia, de la Belfast, forul internaţional a decis să amendeze Federaţia de la Varşovia cu 25.000 de euro.