MENIU

Borcea: "Am obţinut o victorie meritată şi am răzbunat pierderea campionatului de anul trecut"

Foto: NewsIn

Preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a declarat, duminică, după jocul cu Unirea Urziceni, scor 2-1, că victoria alb-roşiilor este meritată şi consideră că după acest succes s-a făcut dreptate pentru sezonul trecut, când bucureştenii au pierdut titul în ultimele două etape.

"Este o victorie importantă şi cred că s-a făcut dreptate după ce am pierdut campionatul anul trecut, nemeritat zic eu. Am jucat mai bine şi am meritat victoria. Aveam acest complex pe teren propriu şi mă bucur că am trecut peste el. Dinamo? Câştigăm incredibil cu echipele puternice, dar din păcate pierdem la cele mici şi sper să nu se mai întâmple aşa. Sper ca odată cu această victorie să continuăm pe un drum bun şi să învingem şi Gaz Metan, pentru a pregăti cât mai bine partida cu Panathinaikos. Dacă învingem grecii, putem trece în primăvara europeană", a spus Borcea, care a mai afirmat că a prezis înainte de joc că Andrei Cristea va marca,

Oficialul alb-roşiilor a adăugat că a avut mari emoţii la ratarea lui Gabi Torje din ultimele minute, dar e bucuros că totul s-a terminat cu bine. "La ratarea lui Torje am crezut că avem din nou ghinion, dar am sperat şi m-am gândit că e imposibil să nu avem şi noi noroc. În cele din urmă, cea mai importantă e victoria", a precizat Borcea, care a adăugat că Ianis Zicu a fost huiduit de suporteri pentru că aceştia apreciază mai mult jucătorii care depun mai mult efort şi nu pe cei mai creativi de genul lui Zicu.

Autorul unui gol şi a unei pase de gol, Andrei Cristea susţine că jucătorii nu s-au gândit la ce s-a întâmplat sezonul trecut, ci doar la acest joc şi la cât de importantă era această victorie: "Nu ştiu dacă am obţinut un succes norocos, pentru că am avut multe ocazii de gol. Important e că am crezut până în ultimul minut şi am reuşit să ne impunem. Mă bucur pentru golul reuşit, dar şi pentru că am câştigat pentru că a fost un joc foarte greu. Nu ne-am gândit la ce a fost sezonul trecut şi cred că trebuie să uităm ce s-a întâmplat şi să ne gândim doar la viitor şi la obiectivele din acest an".

Căpitanul lui Dinamo, Gabriel Torje, a spus că este foarte bucuros că a reuşit să marcheze după ce ratase o ocazie foarte mare, iar reuşita sa a adus şi cele 3 puncte. " Nu am avut un complex în faţa Unirii Urziceni, dar azi noi am fost mai buni şi am câştigat. Şi până acum am făcut meciuri destul de bune cu ei, dar au fost mai pragmatici şi au câştigat. Nu a fost vorba de nicio revanşă la mijloc, ne gândim doar la ce urmează nu la ce a fost", a declarat autorul golului victoriei, care a fost completat de senegalezul Ousmane N'Doye: "Ne bucurăm pentru victorie. E un campionat foarte greu şi toate echipele sunt foarte bune. Ne aşteaptă meciuri grele şi trebuie să fim mereu foarte concentraţi. Ar fi mai bine să jucăm mereu cu formaţii mari, pentru că suntem mai motivaţi".

Dinamo a reuşit duminică să învingă Unirea Urziceni, pe teren propriu, scor 2-1, într-un meci din etapa a 7-a a Ligii I, şi a reuşit astfel să obţină prima victorie din istorie în faţa jucătorilor antrenaţi de Dan Petrescu. Golul victoriei pentru alb-roşii a fost reuşit de Gabriel Torje în chiar ultima de fază de joc a partidei. În urma acestui rezultat, Dinamo a acumulat 13 puncte şi se află pe locul 2 în clasament, în timp ce Unirea Urziceni este pe poziţia a 4-a, tot cu 13 puncte.