MENIU

Bonă bătăuşă în Capitală, reclamată la poliţie

Foto: wordpress.com
Dacă acuzaţiile sunt adevărate, poliţia va cere începerea urmăririi penale

Un nou caz în Capitală, în care o bonă angajată să supravegheze un copil mic este acuzată că l-a lovit. Pe 29 iulie, mama unui micuţ a depus plângere la secţia 25. Ea a susţinut că are şi imagini în care bona este surprinsă agresând copilul.

Mama fetiţei a angajat-o pe bonă acum un an şi trei luni şi a plătit-o cu 1200 de lei pe lună. Spune că a considerat-o bunica fetiţei. Până când şi-a dat seama că ceva nu e în regulă.

''Am instalat camere de supraveghere pentru că fetiţa mea, dimineaţă, când bona venea, plângea, o împingea să iasă afară din casă şi se agăţa cu mânuţele de gâtul meu să nu plec'', povesteşte mama fetiţei.

Femeia a rămas şocată când a văzut ce păţea fetiţa ei când rămânea singura cu bona.

''În timp ce mânca, pentru că fetiţa mestecă mai încet, v-am spus i-a dat cu palmele peste faţă ca să înghită mai repede pentru că ea se plictisise să-i bage în guriţă. Mi-a împins-o, mi-a zguduit-o, a stat copilul nesupravegheat într-o altă încăpere minute în şir în timp ce ea stătea cu picioarele pe pereţi şi dormea, adormise că era probabil obosită, mânca cu linguriţa copilului, strănuta pe biberonul copilului, din 6 ore, cât a stat cu fetiţa, 5 ore televizorul a stat numai pe canalul de manele'', a mai spus Oana, mama copilului maltratat de bonă.

Bona a neagat toate acuzaţiile. Mai mult, ea a susţinut că a fost bătută de părinţii copilului.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au spus că, dacă acuzaţiile sunt adevărate, vor cere începerea urmăririi penale.

"Femeia a afirmat că în urmă cu circa un an a angajat o femeie care să aibă grijă de copii săi. Are date că această femeie i-ar fi agresat fata. În sprijinul acestor afirmaţii va prezenta Secţiei 25 şi imagini surprinse de camerele de supraveghere instalate în locuinţă", a precizat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei. 

Un caz similar se află în ancheta poliţiştilor de la începutul acestei luni, când o altă femeie a făcut plângere pe numele bonei, care i-ar fi bătut pe cei doi copii lăsaţi în grijă. Femeia a montat o cameră video, imaginile dovedind cele reclamate. Bona este cercetată, în prezent, pentru loviri sau alte violenţe. Vezi aici înregistrarea făcută de părinţii copiilor bătuţi de bonă