MENIU

Bombe israeliene de sute kilograme, neexplodate, au dispărut în Fâşia Gaza

Foto: RTV

Bombe neexplodate lansate în Fâşia Gaza în timpul ofensivei israeliene au dispărut de la un depozit din teritoriul palestinian, a declarat marţi un purtător de cuvânt al ONU.

Trei bombe de câte o tonă şi opt de câte 250 de kilograme care fuseseră adunate de experţi internaţionali după ofensivă au dispărut de la o secţie de poliţie a Hamas din oraşul Gaza. Nu se ştie unde sunt bombele, iar Naţiunile Unite fac eforturi să le găsească, a declarat purtătorul de cuvânt al misiunii ONU, Richard Miron.

"În mod clar, situaţia este extrem de periculoasă şi bombele trebuie neutralizate în siguranţă", a spus el, adăugând că unele dintre muniţiile neexplodate sunt extrem de sensibile şi pot exploda accidental.

Israelul a anunţat că suspectează mişcarea islamistă Hamas, care controlează Fîşia Gaza, pentru dispariţia bombelor. Un oficial din poliţia Hamas a refuzat să comenteze.

În timpul ofensivei de 22 de zile împotriva militanţilor din Gaza, Israelul a lansate mii de rachete, bombe şi obuze de la sol, din aer şi de pe mare. Circa 1.300 de palestinieni şi 14 israelieni au murit în confruntări.

O misiune ONU de genişti a sosit în Fâşia Gaza la scurt timp după încetarea ofensivei şi lucrează de atunci pentru a neutraliza muniţiile neexplodate.

Mai multe articole despre:
furt Fâşia Gaza bombe secţie de poliţie depozit