MENIU

Bolt spune că poate îmbunătăţi recordul mondial la 100 de metri cu 11 sutimi

Foto: iaaf.org

Atletul jamaican Usain Bolt, triplu campion olimpic, a declarat miercuri că poate îmbunătăţi recordul mondial la 100 de metri plat, pe care îl deţine, cu 11 sutimi, şi să oprească cronometrul la 9,58 secunde.

Actualul record mondial este de 9,69 secunde şi a fost stabilit de Bolt la Jocurile Olimpice de la Beijing, dar sportivul crede că poate alerga distanţa în 9,58 secunde. De asemenea, atletul şi-ar dori să îmbunătăţească şi recordul mondial pe distanţa de 200 de metri, stabilit tot de el la JO, şi să alerge sub 19 secunde, actualul record fiind de 19,30 secunde.

"L-am auzit pe antrenorul meu, Glen Mills, vorbind despre 9,58 ca despre un timp realizabil, iar eu îl cred. Mai zicea şi că ar fi posibil să cobor sub 19 secunde la 200 de metri, iar el ştie despre ce vorbeşte, pentru că mă cunoaşte", a declarat Bolt (22 de ani).

Pe de altă parte, Usain Bolt este de părere că în 2009 compatriotul său Asafa Powell şi americanul Tyson Gay vor fi mult mai buni şi vor încerca să îl detroneze, depăşindu-i recordul mondial. "Mă aştept ca Gay să revină cât de curând la cel mai înalt nivel, în timp ce de la Asafa mă aştept să alerge mai repede ca niciodată. Nu o să am o viaţă uşoară, dar competiţia face lucrurile mult mai uşoare pentru mine", a conchis triplul campion olimpic.
Mai multe articole despre:
atletism record Usain Bolt