MENIU

Bogdan Olteanu: Trebuie să recunosc, domnul Boc e un foarte bun comunicator

Foto: tintapnl.com

Deputatul PNL Bogdan Olteanu a lăudat vineri seară, într-o emisiune tv, calităţile de comunicator ale premierului Emil Boc, afirmând că primul-ministru ştie întotdeauna să "împacheteze ca atare" deciziile de Guvern. Pe de altă parte, Olteanu a criticat faptul că Guvernul nu este destul de interesat de atragerea investiţiilor.

"Trebuie să recunosc, domnul Boc e un foarte bun comunicator. Domnul Boc, întotdeauna când vorbeşte, bucură mai mulţi oameni decât supără. Încearcă întotdeauna să dea vestea bună celor mai mulţi şi vestea rea celor mai puţini. O împachetează ca atare", a apreciat Bogdan Olteanu.

"Ţineţi minte celebra declaraţie niciun salariu nu va fi redus. N-a spus nu mă ţin de cuvânt să măresc salariile, a spus niciun salariu nu va fi redus. E o tehnică de comunicare", a exemplificat liberalul.

Olteanu a completat însă că, "din păcate, în spatele acestei tehnici de comunicare nu se găsesc măsuri de încurajare a economiei. Învestitorii nu sunt sensibili la tehnici de comunicare, ei analizează cifre".

Olteanu: Dacă vom continua şase luni de acum încolo să fim la fel de neatractivi din punct de vedere economic, există riscul ca multe investiţii să se piardă

"Ceea ce, din păcate, actualul Guvern nu a înţeles este că politicile de atragere a investiţiei trebuie să fie permanente. Degeaba am fost atractivi pentru investiţii cam de prin 2004 până prin 2007-2008. Dacă în 2009 nu mai suntem atractivi, având în vedere că mobilitatea investiţiilor este colosală din ziua de azi, investiţia se mută în câteva luni dintr-o ţară în alta, dintr-un oraş în altul, dintr-un continent în altul fără niciun fel de problemă", a spus Olteanu.

"Dacă vom continua şase luni de acum încolo să fim la fel de neatractivi cum suntem de la 1 ianuarie, atunci există riscul ca multe investiţii care vroiau să vină, să nu mai vină în România şi multe investiţii care au venit să se mute", a adăugat Bogdan Olteanu.