MENIU

Bodu: Guvernul Tăriceanu a lăsat vistieria ţării goală

Bodu: Am ajuns, fără nicio vină, să fiu menţionat de Sunday Times în scandalul "Severin"

Dezbateri încinse pe seama bugetului de stat. Sebastian Bodu, fostul şef al Administraţiei Fiscale, a declarat în direct la Realitatea TV că guvernul Tăriceanu a golit vistieria ţării. Acuzaţiile au fost respinse de fostul ministru de finanţe, Varujan Vosganian.

"Trezoreria este la ministerul de Finanţe şi este goală pentru că dumneavostră, după privatizarea BCR, banii au intrat în consum, adică i-am băut în loc să îi investim şi dumneavoastră aţi oprit emisiunile şi aţi lăsat vistieria goală", a declarat Sebastian Bodu.

Fostul ministru de finanţe, Varujan Vosganian, a respins acuzaţiile lui Bodu. Mai mult, el a afirmat că fostul executiv a făcut performanţă şi n-a lăsat ţara într-o situaţie financiară dezastruoasă.

"Datoria publică a României a coborât de la 23 la 18 5 din PIB, iar datoria publică directă a guvernului este de numai 7,9 miliarde de euro, adica sunt 7%, cea mai mica din UE. Nu ne daţi nouă lecţii vedeţi-vă de promisiunile făcute, noi pe ale noastre le-am făcut", a afirmat Varjuan Vosganian.

De la preluarea mandatului, miniştrii guvernului Boc au declarat în mai multe rânduri că situaţia financiară în care se găseşte ţara este dezastruoasă, iar deficitul bugetar ar putea ajunge până la 5 la sută din PIB. 

 

Mai multe articole despre:
Sebastian Bodu finanţe