MENIU

Boc: Traian Băsescu este candidatul PD-L la funcţia de preşedinte al României. Eu nu intenţionez să candidez

Foto: NewsIn
Boc: Nu am avut niciodată intenţia de a candida, nu doresc să candidez la funcţia de preşedinte al României

Candidatul PD-L pentru Cotroceni nu poate fi altul decât Traian Băsescu. Aşa a ţinut să precizeze premierul Emil Boc, într-o emisiune la Radio România Actualităţi, demontând speculaţiile despre eventuala sa candidatură la alegerile prezidenţiale din toamnă.

"Vreau să lămuresc foarte clar şi să spun foarte precis. Nu am avut niciodată intenţia de a candida, nu doresc să candidez la funcţia de preşedinte al României, nu am discutat nici măcar ca ipoteză vreodată în PD-L despre o alternativă a altui candidat la funcţia de preşedinte al României. Candidatul PDL la funcţia de preşedinte al României este preşedintele în exerciţiu", a declarat Boc la postul public de radio.

Premierul a evitat să spună ce va face PDL în situaţia în care Traian Băsescu va decide să candideze ca independent. "Eu cred că v-am răspuns la această întrebare în fraza anterioară", a afirmat el.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat marţi, la Târgu Mureş, că formaţiunea sa are în vedere şi posibila intrare în cursa prezidenţială a premierului Emil Boc, dacă Traian Băsescu va renunţa să mai candideze. "Domnul Boc este o variantă clară, la o adică, dacă domnul preşedinte nu va candida. Pe toate analizele, indiferent cine le face, domnul Boc este printre primii patru la credibilitate", a spus Blaga. 

Până în prezent, preşedintele Traian Băsescu a evitat să dea un răspuns clar privind candidatura sa la un nou mandat la Cotroceni. Băsescu a declarat miercuri seară la postul public de televiziune că are alte priorităţi decât candidatura la alegerile prezidenţiale.