MENIU

Boc spune că TVA nu se va majora, după ce consilierul său a anunţat o posibilă creştere a taxelor

Foto: NewsIN

Guvernul nu are în vedere majorarea TVA , în acest moment nefiind discutată o asemenea propunere, a declarat premierul Emil Boc, referindu-se la declaraţiile consilierului său, Andreea Vass, care a estimat o scădere anuală a economiei de până la -9% în T2, ce ar putea fi urmată de creşterea taxelor.

"Nu avem în vedere majorarea TVA, estimarea economică o vom face după finalizarea trimestrului II. Dar nu avem aceste date despre care dumneavoastră vorbiţi. Nici nu avem în vedere majorarea TVA. În acest moment nu am discutat o asemenea propunere", a declarat Boc.

Consilierul Andreea Vass, a declarat marţi la RFI că economia României ar putea avea în trimestrul al doilea o contracţie anuală de până la -9%. Acest lucru va fi urmat de o ajustare a politicii fiscale, a mai spus Vass: ori se măresc taxele, ori scad salariile bugetarilor, ori statul va da afară oameni.

"Ceea ce rămâne sub semnul întrebării ţine de reforma administraţiei publice, unde avem de ales între trei opţiuni: ori vom creşte taxele pentru a colecta mai multe venituri bugetare, ca să reuşim să acoperim cheltuielile, ori diminuăm numărul de angajaţi în aparatul public sau diminuăm salariile în acest domeniu", a declarat consilierul personal al premierului.

Mai multe articole despre:
economie Emil Boc TVA Andreea Vass