MENIU

Boc spune că nu a discutat despre remanieri, întrebat dacă intenţiona să o demită pe Andronescu

foto: NewsIN

Premierul Emil Boc a declarat joi că nu a discutat despre remanieri guvernamentale, în contextul în care, potrivit unor surse din PDL, şeful Executivului avea pregătit, miercuri, actul de remaniere a ministrului Educaţiei, dacă acesta s-ar fi opus Legii educaţiei în forma dorită de Boc.

"Eu nu am discutat despre remanieri guvernamentale, am discutat însă public, din primul moment, că acest proiect de lege care vizează educaţia naţională trebuie să răspundă la ceea ce scrie în programul de guvernare, pe care noi ni l-am asumat în faţa Parlamentului, iar programul de guvernare spune explicit la capitolul V că reforma educaţiei se bazează pe Pactul naţional pentru educaţie şi Strategia

Premierul Emil Boc avea pregătit, pentru şedinţa de Guvern de miercuri, documentul de remaniere a ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, în caz că s-ar fi opus proiectului Legii educaţiei naţionale, au declarat joi, pentru NewsIn, surse democrat-liberale. "Premierul Boc avea hârtia de remaniere pregătită în cazul în care Ecaterina Andronescu nu ar fi susţinut proiectul", a declarat un lider PDL. 

Potrivit surselor citate, această informaţie o avea şi ministrul Educaţiei care, în cadrul şedinţei Executivului de miercuri, nu ar fi avut decât obiecţii minore. De altfel, miniştrii PSD ar fi avut o atitudine conciliantă pe parcursul şedinţei astfel încât premierul nu a fost obligat să recurgă la măsuri mai radicale, spun reprezentanţi PDL.

Guvernul a luat miercuri decizia de a-şi asuma răspunderea pe Legea educaţiei, la finalul unei şedinţe care a durat nouă ore. Proiectul Legii a fost modificat în şedinţa Executivului, în urma observaţiilor aduse de participanţii la discuţie. 

Citeşte şi: 

Boc avea pregătit documentul de remaniere pentru Andronescu, spun reprezentanţi ai PD-L