MENIU

Boc spune că l-a anunţat pe Dan Nica de sosirea preşedintelui Băsescu la şedinţa de Guvern

FOTO: NewsIn

Primul-ministru a afirmat luni că vicepremierul Dan Nica a fost informat de venirea preşedintelui Traian Băsescu la şedinţa de Guvern de duminică, Boc adăugând că dreptul său de a face asemenea invitaţii este incontestabil şi constituţional.

Întrebat cum comentează nemulţumirea miniştrilor PSD legată de faptul că aceştia nu au ştiut că şeful statului va participa la şedinţa Executivului de duminică, Boc a spus că el l-a informat asupra acestui lucru pe Dan Nica. "L-am informat pe vicepremierul Dan Nica că preşedintele va fi invitat. Invitaţia primului-ministru este suverană, constituţională şi de necontestat", a spus Boc.

Şeful Executivului a susţinut că participarea preşedintelui era necesară pentru că pe agenda Guvernului figura programul "Prima Casă", Traian Băsescu având discuţii pe această temă cu reprezentanţii băncilor din România. "Invitaţia era legată de faptul că discutam programul "Prima Casă" şi având în vedere că şi preşedintele şi Guvernul au avut discuţii cu sistemul bancar l-am chemat să discutăm împreună şi să luăm cele mai bune decizii", a explicat Boc.