MENIU

Boc se declara optimist înaintea votului asupra moţiunii de cenzură

foto: NewsIN

Premierul Emil Boc a declarat înainte de a intra în plen, că nu avea emoţii legate de moţiunea de cenzură. Moţiunea de cenzură a fost adoptată de Parlament cu 258 voturi. Acest lucru a însemnat căderea Guvernului.

"Arăt a om pesimist? De ce să am emoţii? Atâta vreme cât Guvernul pe care îl reprezint face ceea ce trebuie nu am de ce să am nici emoţii şi nu am de ce să fiu nici timorat, pentru că legea pensiilor pe care am promovat-o este o chestiune de bun simţ în primul rând, în interesul românilor, pentru care merită să-ţi pui mandatul la bătaie. Aşa că nu am niciun fel de emoţie", a spus premierul, înainte de a intra în şedinţa de plen în care se dezbate şi se votează moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR.

Plenul Parlamentului dezbate şi votează marţi moţiunea de cenzură "11 împotriva României!", iniţiată de PNL şi UDMR, cu semnăturile a şapte deputaţi PSD, la acest moment fiind avansată de către opoziţie propunerea unui Executiv tehnocrat pentru varianta în care Guvernul va cădea.

În cazul în care moţiunea de cenzură ar fi adoptată, ar fi pentru prima dată, după 1989, când un Executiv este demis printr-un astfel de demers.