MENIU

Boc: Opţiunea noastră este o guvernare de dreapta care are ca ax PNL-UDMR

Emil Boc se consultă cu colegii de partid asupra strategiei viitoare
Boc: Nimic nu e mai rău decât să stăm în acest climat de instabilitate

Preşedintele PD-L, Emil Boc, a declarat, în urma consultărilor cu UDMR, că îşi doreşte constituirea unei majorităţi politice de dreapta, cu \"nucleul\" în PPE, formată din PD-L, UDMR şi, dacă va accepta, PNL, anunţând de asemenea negocieri cu grupul minorităţilor naţionale. La rândul său, preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat deja că formaţiunea pe care o conduce este dispusă la o înţelegere cu PD-L, dar la care să participe şi PNL.

Marko Bela a afirmat că UDMR  doreşte şi a avut deja discuţii cu toate partidele parlamentare şi că prioritatea absolută a Ununii este \"fornmarea unui guvern susţinut de o majoritate stabilă care să ducă la ieşirea din criză a ţării\".

\"Aşa cum am spus, zilele acestea, în mod firesc, UDMR doreşte să aibă şi a şi avut discuţii, un dialog cu toate partidele parlamentare şi cu conducerea PNL şi cu conducerea PSD şi în mod firesc, şi cu conducerea PD-L. (...) Suntem deschişi către diferite formule de guvernare şi, dacă va exista un program adecvat, atunci UDMR este gata să susţină o astfel de majoritate şi un astfel de Guvern. Am prefera în continuare să mergem cu PNL. Putem concepe şi alte soluţii\", a precizat Marko.

Acelaşi obiectiv a fost enunţat şi de Emil Boc  care a spus că partidul său urmăreşte formarea unei majorităţi politice pentru formarea unui guvern pe axa PNL-UDMR, dar că nu exclude formarea unui guvern doar cu UDMR în cazul în care liberalii îşi menţin poziţiile.

\"Nucleul PDL-UDMR are avantajul de a avea apartenenţa la aceeaşi familie politică comună, şi anume Partidul Popular European, şi credem că în jurul acestei majorităţi politice PDL-PNL-UDMR sau PDL-UDMR trebuie constituită viitoarea majoritate politică\", a declarat Emil Boc.

Întrebat ce culoare politică ar trebui să aibă premierul în această majoritate, Emil Boc a răspuns că premierul este indicat de voturile românilor. \"Cred că, dacă ne uităm la voturile românilor, acest lucru ne spune ce ar trebui să facem, dar, evident, stăm să discutăm cu partenerii noştri toate aceste soluţii şi cred că împreună cu UDMR, unde avem şi acest avantaj de a avea aceeaşi familie politică a Partidului Popular European, putem găsi nucleul viitoarei guvernări\", a mai spus Boc.

Liderul PD-L a anunţat că va încerca să aibă o discuţie şi cu grupul minorităţilor naţionale din Parlament pentru constituirea majorităţii parlamentare.

Boc a refuzat să comenteze speculaţiile din presă potrivit cărora Traian Băsescu l-ar curta pe Mugur Isărescu pentru funcţia de premier. Boc a mai spus că numele premierului va fi luat în discuţie abia după validarea rezultatului alegerilor prezidenţiale.

Despre posibilitatea ca Mugur Isărescu să devină premier, Radu Berceanu a declarat în această dimineaţă că acesta ar fi \"o variantă foarte bună\".