MENIU

Boc: Nu voi renunţa la asumarea răspunderii pe Legea pensiilor de frică să nu-mi pierd scaunul

foto: NewsIN
Boc: Parlamentarii trebuie să decidă şi să îşi dea un examen cu propria conştiinţă şi cu proprii alegători

Premierul Emil Boc are încredere că moţiunea de cenzură nu va trece având încredere în votul individual de bună-credinţă al fiecărui parlamentar. Invitat la postul pubic de televiziune, premierul a ţinut să sublinieze că nu va opri procedura asumării de teamă că şi-ar "pierde scaunul".

"Ar fi o onoare pentru un prim-ministru să îi dacă Guvernul pentru o lege atât de corectă cum este Legea pensiilor. Cred că nu va fi cazul, deoarece am încredere în parlamentari că se nu vor uita la interesul propriu de a-şi păstra pensia specială şi că se vor uita la interesele celor care i-au votat în colegii şi care acasă i-ar putea întreba de ce au votat pentru căderea Guvernului. Mizez pe buna-credinţă a fiecărui parlamentar şi în acelaşi timp pe solidaritatea Parlamentului cu interesele ţării", a spus Emil Boc care a subliniat că de adopatrea acestei legi depinde finanţarea deficitului bugetar.

Depunerea moţiunii de cenzură marţi în Parlament a fost catalogată de Emil Boc drept "o reacţie violentă".

În replică la ideea că prin asumarea răspunderii se forţează mâna Parlamentului, Boc a spus că parlamentarii ar putea vota legile pentru care Executivul a recurs la această metodă specială. Boc a dat exemplu chiar legea PD-L de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor care a fost depusă în aprilie şi nici nu a intrat în discuţie.

"Mizez pe votul individual de bună-credinţă al fiecărui parlamentar care când se gândeşte la legea pensiilor să se gândească la ce vor crede oamenii care l-au votat.  Şi dacă va avea conştiinţa împăcată că o asemenea lege nu trebuie adoptată, foarte bine. Parlamentarii trebuie să decidă şi să îşi dea un examen cu propria conştiinţă şi cu proprii alegători. Eu nu am să opresc acest demers al asumării răspunderii de teamă că mi-aş pierde scaunul", a adăugat Emil Boc.