MENIU

Boc: Nicăieri în scrisoarea de intenţie cu FMI nu apare vreun număr cu privire la disponibilizări

Foto: Realitatea TV

Premierul Emil Boc a declarat luni că în scrisoarea de intenţie a FMI nu apare vreun număr al angajaţilor din sistemul bugetar care urmează să fie disponibilizaţi, întrebat fiind dacă Executivul a negociat sau va negocia cu FMI concedierea a 150.000 de bugetari.

"Vreau să ştiţi că nicăieri în scrisoarea de intenţie nu apare vreun număr cu privire la disponibilizări. Acest număr nu este unul care se impune arbitrar, nu este unul predestinat, aceste analize se fac pe baza standardelor de cost. Orice reformă în administraţie se va face pe bază de eficienţă, combinând criteriul cantitativ cu cel calitativ", a declarat premierul la finalul şedinţei săptămânale a coaliţiei de guvernare.

Premierul a spus însă că nu pot fi menţinuţi funcţionari "acolo unde existenţa lor nu se justifică", dar că deciziile cu privire la restructurări trebuie luate "echilibrat, raţional", în funcţie de standardele de cost.  Boc a precizat că tema standardelor de cost va fi abordată în cadrul şedinţei pe care o va avea în această după-amiază cu reprezentanţii autorităţilor administraţiei publice locale.

Citeşte şi 

FMI a cerut ca 150.000 de oameni să fie disponibilizaţi, conform preşedintelui SED LEX