MENIU

Boc: Moţiunea de cenzură este un demers împotriva iniţiatorilor săi

Emil Boc: "Apreciez acest demers ca fiind unul îndreptat împotriva acelora care l-au conceput."
Foto: NewsIn

Premierul Emil Boc consideră că moţiunea de cenzură a PNL este îndreptată de fapt împotriva iniţiatorilor ei, argumentând că setul de principii care stau la baza Legii unice a salarizării a fost adoptat de Guvernul liberal, care însă nu a avut curajul să elaboreze şi actul normativ.

Moţiunea de cenzură dezbătută joi în Parlament este "o automoţiune" împotriva PNL, iar criticile care se fac prin acest document sunt de fapt aduse la adresa vechii guvernări. Aşa a început discursul premierului Emil Boc în faţa parlamentarilor prezenţi în sală la şedinţa comună.

"Apreciez acest demers ca fiind unul îndreptat împotriva acelora care l-au conceput", a declarat Boc.

Premierul a argumentat că la baza Legii unice a salarizării stau chiar principiile elaborate de Guvernul liberal condus de Călin Popescu Tăriceanu, dar care nu au fost niciodată puse în practică printr-un act normativ. "În fapt, PNL a avut curajul să abordeze problema salarizării bugetare abia atunci când a fost sigur că nu mai pot face nimic, adică în prag de alegeri", a spus Boc, adăugând că liberalii n-au avut curajul să ducă proiectul până la capăt.

Şeful Executivului a mai spus că un asemenea proiect de Lege trebuia promovat în perioada de creştere economică, nu pe timp de criză. "De ce nu l-aţi promovat când am avut creştere economică de 8%?", s-a adresat Boc liberalilor, adăugând că aceştia şi-au "bătut joc" de creşterea economică şi au adus România în situaţia în care Comisia Europeană a declanşat procedura de deficit excesiv.

Mai multe articole despre:
UDMR PNL guvern lege moţiune de cenzură Emil Boc