MENIU

Boc le dă primarilor banii înapoi

Foto: gov.ro

Premierul Emil Boc a anunţat că sumele pe care Guvernul le-a colectat din primării, la sfârşitul anului 2008, le vor fi restituiete edililor. Este vorba de banii pe care administraţiile locale nu au putut să îi cheltuie în 2008 şi pe care Guvernul a hotărât să îi adune, la finalul anului.

Premierul Emil Boc a declarat că sumele necheltuite de autorităţile locale în 2008, pe care Guvernul a decis să le colecteze la bugetul de stat vor fi redistribuite administraţiilor locale pentru finanţarea proiectelor pentru care au fost deja organizate licitaţii. "Pot să vă asigur că am avut o discuţie în Guvern, iar acei bani vor reveni către comunităţile dumneavoastră, pentru proiectele pe care le aveţi", a spus Boc.

Premierul a mai declarat, în cadrul conferinţei Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România că, în funcţie de creşterea economică din acest an, Guvernul va suplimenta resursele financiare alocate comunităţilor locale.

Guvernul Boc a decis, la sfârşitul anului 2008, ca primăriile să returneze sumele defalcate din TVA alocate în 2008 şi rămase necheltuite până la sfârşitul anului trecut.
Mai multe articole despre:
buget primari Emil Boc