MENIU

Boc l-a mandatat pe Predoiu să discute cu magistraţii pe tema grilei de salarizare din Legea unică

Foto: NewsIn

Premierul Emil Boc l-a mandatat pe ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, să se întâlnească cu magistraţii pentru a le oferi detalii privind grila de salarizare prevăzută în Legea unică a salarizării în sistemul bugetar, potrivit unor reprezentanţi ai Executivului.

Magistraţii şi ministrul Justiţiei au negociat salariile din grila unică. Ministrul Cătălin Predoiu a declarat, joi, la CSM, că speră ca progresele minore, dar concrete, făcute după discuţiile de joi din Plenul Consiliului să ducă la încetarea protestelor de către magistraţi, în urma deciziilor din Adunările Generale ale instanţelor.

Preşedintele CSM, Virgil Andreieş, a declarat joi că a luat act de oferta de negociere din partea Executivului pe proiectul Legii unice de salarizare, iar în raport de rezultatele acesteia, Adunările Generale ale magistraţilor pot lua în calcul suspendarea sau încetarea protestelor.

Întrebat în ce vor consta negocierile, preşedintele CSM a spus că acestea vizează proiectul Legii unice de salarizare, care nu trebuie să scadă salariile magistraţior. El a declarat că o altă nemulţumire a magistraţilor este diferenţa prea mare dintre magistraţii ÎCCJ şi de la Parchetul General şi următoarea categorie a magistraţilor. Astfel, între aceştia diferenţa este de 2,9, iar între celelalte categorii de magistraţi diferenţa e de 0,4. Andreieş a adăugat că trebuie egalată diferenţa "de sus în jos".

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut magistraţilor, în cadrul şedinţei CSM de joi, să renunţe la proteste şi să reia activitatea pe motiv că blocarea şi amânarea proceselor nu este legală.