MENIU

Boc l-a convocat pe Nica pentru a-şi explica declaraţiile privind posibile fraude la prezidenţiale

Foto: blogspot. com

Premierul Emil Boc l-a convocat, sâmbătă dimineaţă, la Palatul Victoria, pe ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, pentru a-i solicita explicaţii cu privire la afirmaţiile acestuia legate de posibila fraudă electorală la alegerile prezidenţiale, prin intermediul turismului electoral.

"Faţă de informaţiile vagi şi generale furnizate de ministrul Administraţiei şi Internelor, şeful Executivului i-a solicitat acestuia date şi informaţii concrete pentru a elimina orice suspiciune cu privire la posibila fraudare a scrutinului prezidenţial", informează un comunicat de presă al Guvernului.

Ministrul de Interne, Dan Nica, a declarat, vineri, la Craiova, că, pentru alegerile prezidenţiale, s-au luat măsuri suplimentare pentru a se evita fraudarea votului, una dintre acestea fiind confecţionarea de ştampile personalizate pentru fiecare secţie de vot.

Şi la 31 august, Nica făcea referire la turismul electoral şi la faptul că nu ar mai fi autocare libere de închiriat în perioada alegerilor. În privinţa votului pe listele suplimentare, pentru a preveni frauda "şi datorită faptului că au mai fost informaţii în ultima perioadă potrivit cărora nu sunt foarte multe autocare disponibile pentru sfârşitul acestui an", s-a decis adoptarea unui set de reglementări care să prevină turismul electoral, a subliniat, atunci, vicepremierul.