MENIU

Boc îşi laudă fostul guvern picat de noii săi miniştri

Emil Boc, un premier demis, interimar şi desemnat

În discursul său din Parlament din debutul şedinţei în care noul guvern pe care îl conduce vrea să obţină învestirea, premierul demis interimar desemnat Emil Boc şi-a lăudat precedentul Executiv. A spus că programul prezidenţial al lui Băsescu este axa demersurilor guvernului său. A preluat însă şi câte ceva de la Geoană, Antonescu şi Kelemen Hunor.

Spre viitor cu faţa spre trecut. Aşa şi-a început premierul desemnat, Emil Boc, discursul de miercuri în Parlament în şedinţa în care se va decide soarta guvernului pe care îl conduce. Boc a vorbit despre precedentul său guvern, unul demis prin vot inclusiv de o parte din noii săi miniştri, în speţă cei din UDMR. 

\"Criza economică şi financiară nu a ocolit şi nu putea ocoli România. Totuşi în aceste condiţii, guvernul pe care l-am condus şi reprezentat a reuşit să limiteze efectele negative ale crizei economice. Am reuşit să nu pierdem la ratingul de ţară, rata şomajului este mai mică decât cea în UE\", a declarat Boc.

Şeful guvernului a spus că respectă PSD şi PNL pentru că au ales opoziţia, a mărturisit că misiunea sa nu este una uşoară şi că este dispus să asculte şi să preia toate propunerile bune. Programul preşedintelui Traian Băsescu este axa programului de guvernare, a spus Boc.

După care a trecut la lăudarea programelor prezidenţiale ale lui Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Kelemen Hunor din care a anunţat că va prelua câte ceva. \"Este o idee bună cea pe care domnul Geoană a menţionată în programul electoral, aceea privind un moratoriu la plata creditului pentru imm-uri, să plătească dobânzile doar timp de un an. Vom discuta cu mediul bancar. Salut şi propunerea domnului Geoană de a construi în fiecare judeţ o casă de bătrâni. Am salutat din programul domnului Antonescu privind reducerea cotei unice sau stimularea întreprinderilor mici şi mijlocii privind stimularea creării locurilor de muncă. Din programului domnului Kelemen salut ideea de a introduce măsuri pentru ca tinerii să nu părăsească ţara şi cele privind sistemul sanitar\", a declarat Boc.

Premierul desemnat a propus şi lansarea unui pact naţional privind funcţia publică: \"Un pact naţional privind stabilitatea funcţiei publice. Cu toţi am greşit. Trebuie să stăm la masă şi să stabilim palierul politic al actului de guvernare, adică până unde să poate politiza actul de guvernare\".

PSD nu a mai avut răbdare să-l asculte pe Boc şi a părăsit sala în timpul discursului acestuia. Pesediştii vor vota împotrivă.

Mai multe articole despre:
UDMR PNL PSD Emil Boc PD-L guvernul Boc