MENIU

Boc: În limita celor 45 de zile voi face propuneri Parlamentului pentru noi miniştri

Boc: Timp de 45 de zile se poate utiliza instrumentul interimatului la ministere
foto: NewsIN

Premierul Emil Boc a anunţat că în 45 de zile va face Parlamentului propuneri pentru noi miniştrii interimari, potrivit Constituţiei. Boc a refuzat să spună dacă aceştia vor fi tehnocraţi sau dacă propunerea va fi făcută în apropierea alegerilor prezidenţiale.

"Timp de 45 de zile se poate utiliza instrumentul interimatului la ministere. În limita celor 45 de zile, potrivit Constituţiei, voi face propuneri Parlamentului pentru noi miniştri care vor prelua mandatele de la interimarii deja existenţi", a declarat Emil Boc la Realitatea TV. Însă a refuzat să spună dacă cei nominalizaţi vor fi tehnocraţi sau dacă anunţul va fi făcut în apropierea alegerilor prezidenţiale. 

Premierul a adăugat că toţi miniştrii interimari vor putea să se ocupe şi de noile portofolii. "Eu am fost la Ministerul Educaţiei unde există o echipă de directori care asigură "memoria instituţională a Ministerului şi acelor oamnei trebuie doar să li se spună care este viziunea ministrului conform programului de guvernare sau a legilor pentru a o pune în aplicare. Iar cu această ocazie vom face şi o economie, deoarece la acest minister nu vor mai fi patru secretari de stat, ci doi", a precizat Boc. 

Acesta a argumentat că l-a ales pe Gheorghe Pogea pentru a fi interimar la Ministerul Muncii, deoarece a lucrat alături de Marian Sârbu la legea salarizării unice.

 

Mai multe articole despre:
guvern Emil Boc secretari de stat