MENIU

Boc: Guvernul nu are în vedere reducerea salariilor sau a pensiilor

Foto: NewsIn

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Alexandria, că sunt nefondate zvonurile şi acuzaţiile potrivit cărora Guvernul ar fi luat în calcul diminuarea pensiilor şi salariilor angajaţilor din sistemul bugetar în lunile noiembrie şi decembrie.

"Guvernul nu are în vedere reducerea salariilor sau a pensiilor şi nici neplata acestora în lunile următoare şi vor fi plătite chiar dacă situaţia este dificilă. Guvernul are la dispoziţie alternative prin care să găsească soluţii astfel încât aceste drepturi să fie plătite", a declarat Emil Boc.

Acesta a mai susţinut că şi în 2010 aceste drepturi vor fi achitate potrivit prevederilor bugetare pe anul respectiv."Vreau să spun foarte clar şi precis: chiar dacă este mai dificil, Guvernul va asigura plata pensiilor şi a salariilor şi în luna noiembrie şi în luna decembrie. Şi, evident, în 2010, pe baza bugetului din 2010, evident", a spus Boc.

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a afirmat vineri, într-o intervenţie la Realitatea FM, că o opţiune a Guvernului ar putea fi ca bugetarii să primească salarii mai mici, iar pensionarii să nu-şi mai primească pensiile întregi pentru o perioadă scurtă de timp.

Mai multe articole despre:
pensii Emil Boc reducere