MENIU

Boc: Decizia privind multiplicarea secţiilor de vot din străinătate s-a luat în prezenţa PSD

Foto: Realitatea TV

Premierul Emil Boc a răspuns, vineri, acuzaţiilor PSD privind intenţia PD-L de fraudare a alegerilor, declarând că hotărârea privind multiplicarea secţiilor de vot pentru românii din străinătate s-a luat în prezenţa PSD, când social-democraţii erau încă la guvernare.

"În şedinţă de guvern, în prezenţa PSD s-au discutat aspectele secţiilor de votare din străinătate şi îi rog să-şi amintească acest lucru. Dacă nu, stă martor stenograma de şedinţă. Când am decis să punem la dispoziţia românilor din străinătate oportunităţi de vot, adică să fie organizate secţii de votare cât mai aproape de locul unde ei se află pentru a li se putea permite exercitarea dreptului la vot, acest lucru a fost discutat încă din perioada în care PSD era la guvernare, cu toţi miniştrii la masă. S-a luat hotărârea atunci, în prezenţa lor, de a multiplica, acolo unde este posibil, numărul secţiilor de votare", a precizat Emil Boc.

Senatorul PSD Titus Corlăţean a declarat vineri că a intrat în posesia unor informaţii potrivit cărora ar exista tentative de fraudare a alegerilor şi că premierul Emil Boc ar fi cerut dublarea secţiilor de votare din străinătate, care să fie conduse de oameni apropiaţi PD-L, şi nu de diplomaţi.

Mai multe articole despre:
alegeri guvernare PSD premier Emil Boc fraudare PD-L