MENIU

Boc cere soluţii pentru exploatarea de cupru Roşia Poieni până la 7 august

Foto: alpinet.org

Premierul Emil Boc a cerut ca, până la 7 august, Ministerul Economiei să vină cu propuneri privind soluţionarea situaţiei de la exploatarea de cupru Roşia Poieni, pe care să le prezinte în Guvern, după ce prefectul de Alba a avertizat că exploatarea ar putea deveni o "bombă ecologică".

"Prim-ministrul a dispus ca, până în data de 7 august, Ministerul Economiei, împreună cu ceilalţi factori implicaţi, să analizeze această situaţie şi să vină cu propuneri de soluţionare asupra cărora să decidă Guvernul", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, la sfârşitul şedinţei de miercuri a Executivului.

Prefectul de Alba, Ştefan Bardan, a prezentat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, situaţia de la exploatarea de cupru de la Roşia Poieni, despre care spune că ar putea deveni "o bombă ecologică", după ce firma care trebuia să facă procedurile de neutralizare a "denunţat" contractul cu statul.

"Am informat şi MAI şi Ministerul Economiei şi Ministerul Mediului despre exploatarea de cupru de la Roşia Poieni. Acea firmă care a avut contractul de colaborare cu firma de stat CupruMin a renunţat la contract, s-a retras, nu mai fac neutralizarea. De fapt, aici avem problema. Încă la ora asta situaţia este stabilă, dar este o bombă ecologică. Oricând, dacă vin nişte ploi, s-ar putea să...", a început să povestească prefectul de Alba, Ştefan Bardan, invitat miercuri la şedinţa de Guvern.

Bardan a fost întrerupt de premierul Emil Boc, care a dorit să afle "cine avea obligaţia să facă lucrările astfel încât să nu existe vreun pericol".

"Până acum au facut-o Energo Mineral, cei care au avut contractul de colaborare cu firma de stat", a fost răspunsul prefectului, care a explicat faptul că firma a "denunţat" contractul.

"L-a denunţat şi firma de stat. Din acest moment, este obligaţia firmei de stat, unde acţionar este statul. Secretarul de stat Alexandru Pătruţ a fost luni în judeţ. Am mers împreună, am analizat situaţia. Am făcut rost de var gratuit pentru încă zece zile...", a adăugat prefectul. Imediat după această declaraţie jurnaliştii prezenţi au fsot invitaţi să părăsească sala de şedinţă.

Vezi imaginile în EXCLUSIVITATE suprinse pe 1 iulie, de elicopterul Realitatea TV cu exploatarea de la Roşia Poieni.

Mai multe articole despre:
Alba cupru exploatare Roşia Poieni