MENIU

Boc: "Am încredere în Răzvan şi în echipa naţională"

Foto: www.ziuadecj.ro

Premierul Emil Boc a fost în vizită la Mogoşoaia pentru a le ura succes jucătorilor naţionalei.

"Eu cred că va readuce bucuriile pe care le dorim cu toţii, atunci când era mic Răzvan voia să audă imnul, îi doresc să-l audă cât mai des alături de echipa naţională, sper sa ne luăm revanşa faţă de Lituania, să-i învingem, cred în relansarea echipei naţionale, am încredere în Răzvan şi în echipa naţională", a declarat primul-ministru Emil Boc.

Nici chiar premierul nu a fost străin de sportul rege. "Am jucat şi eu fotbal pe maidan, în curtea şcolii, dar nu la nivel profesionist. Sunt mulţi fotbalişti preferaţi, am un coleg de la Cluj, Mara sper să aibă o activitate bună. Messi m-a impresionat în finala Ligii Campionilor. Fotbalul din Românie s-a schimbat foarte mult, pentru al doilea an titlul se duce în provincie, aşa se pare, e mai multă animaţie şi valori pe care le vom vedea la echipa naţională", a declarat Emil Boc.

Boc a primit din partea tricolorilor un tricou alb al naţionalei, care avea pe spate numele său şi numărul 10, după care a tras trei şuturi la poartă apărată de secundul Bogdan Stelea. Pe primul l-a ratat, trăgând pe lângă, al doilea a fost apărat de portar şi, în cele din urmă, Boc a înscris din ultima încercare, şutând la vinclu. Selecţionerul a glumit apoi spunând că Stelea a apărat şutul premierului "pentru că vine de la Braşov şi nu ştie să se dea la oparte", făcând astfel referire la meciul cu Dinamo, din etapa trecută.

Mircea Sandu a explicat apoi că Boc a pus un pariu cu el: dacă va marca două goluri din trei şuturi naţionala este obligată să se califice, dacă va reuşi să transforme doar o lovitură se obligă el ca Stadionul Naţional să fie construit mai repede, urmând să fie terminat în primăvara lui 2012. 

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a ţinut să le ureze şi el succes jucătorilor. "Mentalitate nouă, mult respect faţă de ei şi faţă de suporteri, să aibă un caracter deosebit şi vom avea satisfacţii".

Selecţionerul Răzvan Lucescu este convins că naţionala va avea rezultate doar dacă suporterii vor fi alături de jucători. "Ne dă un spirit de luptă faptul că ştim că lumea este alături de noi şi ne susţine. Este echipa României, cu toţii trebuie să fim alături de ea, atunci vor creşte şansele de reuşită. Inspiraţia trebuie să vină de la ei, şansele sunt mici e o situaţie dificilă, dar doar cu o astfel de mentalitate putem avea succes", a declarat Răzvan Lucescu.

Mai multe articole despre:
Răzvan Lucescu naţionala Emil Boc Mircea Sandu