MENIU

Bobby Voicu este cel mai sexy microblogger

Foto: metropotam.ro
Microblogging

O alternativă la blogurile cu substanţă, Twitter şi Cirip comunică în numai 140 de caractere. Microbloggingul poate fi privit ca un exerciţiu de exprimare, de comprimare a informaţei pe care cineva vrea să o ofere.

Competiţia de microblogging de la Roblogfest a fost mai relaxată decât cea de la blog personal sau blog profesional. Bobby Voicu, cel mai votat microblogger VIP, crede că în România ar putea fi la ora actuală în jur de 2000 de utilizatori ai microblogului. Fenomenul, care cu siguranţa va lua amploare în următorii ani, ar putea înlocui platformele tradiţionale de comunicare on-line, cum ar fi Yahoo Messenger sau Skype.

"În mod cert, devine o altă modalitate de a comunica. Nu este chiar în real-time, dar în acelaşi timp îţi permite să comunici relativ repede cu oameni. Ce are poate mai bun decât toate celelalte este că parcă este făcut pentru telefonie. Să stai în trafic şi să scrii te Twitter", a spus Bobby Voicu.

Iulian Comănescu a asemănat microblogul cu pagerele de pe vremuri, unde toate mesajele începeau cu urgent. Twitter şi Cirip nu mai includ acum această etichetă pentru că sunt "urgente" prin natura lor.

Mai multe articole despre:
Roblogfest Bobby Voicu Twitter Iulian Comănescu