MENIU

Bob Dylan în viziunea unei poliţiste: Un bătrân excentric care se comportă ciudat

Foto: tonemarrowreviews.com

O poliţistă de 22 din New Jersey a vrut să-l aresteze pe cunoscut cântăreţ pentru că acesta nu avea nici un act de identitate la el.

Legendarul muzician american Bob Dylan a fost oprit pe stradă şi luat la întrebări de o tânără poliţistă din New Jersey, SUA, care nu l-a recunoscut şi a comunicat prin staţie unui alt echipaj că a identificat un "bătrân excentric care se comportă ciudat", scrie cotidianul britanic The Telegraph.

Incidentul s-a produs în cartierul latin din Long Branch, unde Dylan, ieşit la plimbare, i-a atras atenţia poliţistei în vârstă de 22 de ani. Artistul nu avea la el carnetul de conducere şi nici vreun alt document care să-i dovedească identitatea. Poliţista a realizat gafa făcută abia după ce anunţase prin staţie că este pe cale să reţină un bătrân fără acte.

"Tânăra poliţistă şi partenerul care o însoţea nu l-au recunoscut pe Dylan. Amândoi au recunoscut că nu i-au ascultat niciodată muzica şi nici nu aveau vreo idee despre cum arată artistul în prezent", au declarat reprezentanţii Poliţiei.

Altfel, surse citate de presa muzicală spun că, în această perioadă, Bob Dylan lucrează la un album de Crăciun, care ar urma să fie lansat până la sfârşitul anului.

În vârstă de 68 de ani, Bob Dylan, pe numele său real Robert Allen Zimmerman, s-a lansat în anii '60, cu numele de scenă inspirat de cel al poetului american Dylan Thomas. Muzica şi textele sale au devenit, rapid, veritabile imnuri ale mişcării hippie. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără "Blowin' in the Wind", "Knockin' on Heaven's Door", "Don't Think Twice, It's Alright" şi "It's All Over Now, Baby Blue", care au fost preluate de numeroase trupe şi artişti.

Dylan a compus şi muzică de film, fiind recompensat cu un Oscar, în 2001, pentru cel mai bun cântec original, inclus pe coloana sonoră a producţiei "Wonder Boys". Un alt hit al său, "Knockin' on Heaven's Door", a fost inclus pe coloană sonoră a cunoscutului western "Pat Garrett & Billy the Kid", care l-a avut în distribuţie şi pe Dylan.