MENIU

Blaga: Nu cred că premierul nu se va ţine de cuvânt în privinţa remanierii lui Nica

Foto: NewsIn
Blaga: Protocolul nu a fost încălcat, pentru că premierul Boc a consultat PSD

Secretarul general al PD-L Vasile Blaga a declarat, după anunţul privind ieşirea din Guvern a miniştrilor PSD dacă Dan Nica va fi revocat, că nu crede că premierul Emil Boc va renunţa la propunerea de revocare şi că demisiile miniştrilor PSD vor fi puse în practică în 15 zile, potrivit legii.

Blaga a explicat, la Realitatea Tv, că, din punctul său de vedere, protocolul nu a fost încălcat, pentru că premierul Boc a consultat PSD, că nu se schimbă componenţa politică a Guvernului, cât timp PSD va depune un alt ministru de Interne şi că nu se încalcă Constituţia pentru că aceasta prevede posibilitatea asigurării unui interimat pentru 45 de zile.

"Nu cred că premierul nu se va ţine de cuvânt", a spus Blaga. El a susţinut că, dacă miniştrii PSD îşi vor da demisiile, acestea vor fi puse în practică în 15 zile, potrivit Legii răspunderii ministeriale, după care pot urma 45 de zile de interimat.

Întrebat dacă ar fi pregătit pentru a fi şi şef de campanie şi ministru de Interne, Blaga a spus: "Nu pot fi duse amândouă sub nicio formă. Nu eu decid la care aş renunţa".

Comitetul Executiv al PSD a votat pentru susţinerea ministrului Dan Nica şi, în cazul în care acesta nu va fi menţinut în funcţie, miniştrii PSD îşi vor da demisia. Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat că responsabilitatea pentru remanierea ministrului Dan Nica aparţine preşedintelui. "Dacă Traian Băsescu acceptă remanierea lui Dan Nica, Coaliţia se rupe", a spus Mircea Geoană.