MENIU

Biserica rusă cere înfiinţarea unui grup în PE care să promoveze valorile ortodoxe

Foto: wikipedia.org

Arhiepiscopul Antoni Ilin, reprezentantul Patriarhiei din Moscova în organizaţiile europene, a cerut înfiinţarea unui grup în Parlamentul European care să promoveze valorile ortodoxe, relatează Interfax.

"Înfiinţarea de către parlamentarii ortodocşi a unui grup care să promoveze valorile ortodoxe în agenda Parlamentului European şi în viaţa socio-politică a UE în general este o misiune ambiţioasă, dar realistă", a spus el.

Mai mulţi europarlamentari, printre care Tatiana Zhdanok, din Letonia, şi Slavi Binev, din Bulgaria, au ajuns la un acord pentru a-şi coordona eforturile în această direcţie, dacă vor fi realeşi. Preotul a reamintit poziţia Patriarhului Kirill al Moscovei cu privire la contribuţia civilizaţiei ortodoxe la viitorul Europei.

"Proiectul integrării europene a început ca unul occidental, dar nu mai poate continua doar ca unul occidental, mai ales după aderarea Bulgariei şi României la UE, luând, de asemenea, în calcul cei opt milioane de ruşi din diaspora din UE", a explicat arhiepiscopul.