MENIU

Biroul Permanent al Camerei a aprobat proiectul de hotărâre privind raportul Comisiei Udrea

Foto: REALITATEA.NET
Udrea: "Mă bucur că totul este la vedere".

Biroul Permanent a aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre referitor la raportul Comisiei de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, Dumitru Pardău.

În proiectul de hotărâre se arată, la articolul 1, că deputaţii aprobă concluziile şi propunerile formulate în raportul comisiei de anchetă. De asemenea, la articolul 2 se stipulează: "Camera Deputaţilor solicită Curţii de Conturi a României, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Băncii Naţionale a României şi Guvernului României să întreprindă acţiunile şi să ia măsurile ce se impun, potrivit competenţelor constituţionale şi legale ce le revin, după caz, cu privire la faptele care fac obiectul Raportului Comisiei de anchetă, sintetizate la "concluzii şi propuneri finale" din Raport".

"Mă bucur că totul este la vedere. PSD şi PNL sunt împreună, dar fără să încerce să mintă pe nimeni. Sunt în banca Opoziţiei. Nu mai este nicio surpriză şi nimic de demonstrat. Îmi voi susţine în Plen punctul meu de vedere, care este şi al Ministerului Turismului", a declarat Elena Udrea înaintea intrării în şedinţa Plenului Camerei.

La 30 de zile de la sesizarea acestor instituţii, acestea vor informa Biroul Permanent cu privire la măsurile luate. O cerere similară a fost adresată şi Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Articolul 5 al Hotărârii prevede trimiterea raportului la Comisia juridică a Camerei, comisie ce va avea 15 zile la dispoziţie pentru a se pronunţa în ceea ce priveşte oportunitatea începerii urmăririi penale împotriva ministrului Turismului, Elena Udrea.

Pe 23 septembrie, comisia de anchetă a finalizat cercetarea şi a stabilit să propună Camerei Deputaţilor să ceară urmărirea penală a ministrului Turismului.

Elena Udrea este acuzată de instigare la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, conflict de interese, neglijenţă în serviciu, dar şi de încălcarea Legii Răspunderii Ministeriale. Comisia de anchetă a mai cerut şi revocarea din funcţie a ministrului Turismului.