MENIU

Bilanţul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa arată că 2009 a fost un an mai bun decât 2008

Intervenţie ISU
Bilanţul Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa arată că 2009 a fost un an mai bun decât 2008

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi-a prezentat bilanţul. Inundaţiile, seceta şi incendiile nu au lipsit nici anul acesta.

În primele 11 luni ale anului 2009, autorităţile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru distrugerea zăpoarelor de gheaţă pe râurile Sălăuţa, Ţibleş, Gersa şi Leşu. De asemenea, în luna iulie ploile torenţiale au afectat peste 800 de hectare de teren şi 22 de case. Per ansamblu însă a fost un an bun, spun reprezentanţii prefecturii.

Deşi numărul intervenţiilor a crescut în 2009 cu peste 60 la sută, rata incendiilor a scăzut semnificativ, spun reprezentanţii Inspectoratului pentru Sittuaţii de Urgenţă Bistriţa.

Numărul intervenţiilor SMURD a crescut cu peste 90 la sută în 2009. Prin urmare oamenii trebuie să fie mai atenţi la deplasările echipajelor de intervenţie, spun reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa.

În urmă cu aproape o lună, în Bistriţa a fost înfiinţat un serviciu SMURD cu 3 ambulanţe şi o unitate de terapie intensivă.

Cele mai grave efecte produse de calamităţile naturale au avut loc în Bistriţa-Năsăud în urmă cu 3 ani, la Tărlişua.

Mai multe articole despre:
Bistriţa bilanţ SMURD intervenţii