MENIU

Bijuteriile făcute de o artistă româncă sunt apreciate de Silvio Berlusconi

Foto: Realitatea TV

Românii din Italia coboară ochii în pământ de câteva ori pe zi. Tac. Când ar putea să vorbească, accentul îi dă de gol. Şi atunci ascultă ce se spune despre ei. Sunt românii care ne fac cinste.

În secolul 16, Papa Sixtus, privind din cupola capitalei, a trasat 3 linii sixtine. Trei linii care duc în cele mai importante puncte din Roma. Această stradă care se numeşte Via dei Coronari, este una dintre aceste linii sixtine. Astăzi este o stradă renumită pentru galeriile de artă pe care le are. În unul dintre magazine o româncă, o femeie tânăra şi foarte cunoscută în Roma, dar şi foarte respectată.

Soţul Magdei este arhitect italian. Este îndrăgostit nu numai de Magda dar şi de obiceiurile româneşti. 

"Este un fenomen uşor xenofob şi uşor rasist la auzul numelui de român sau la auzul numelui de România. În ultima vreme s-a întamplat..persoane care erau clienţi normali în momentul în care au aflăt că sunt româncă şi că am cetăţenie română s-au întors şi au ieşit pe uşă fără să mai salute", a spus artista.

Magda a plecat din ţară acum 12 ani. Acum are o galerie de artă lângă Piaţa Navona iar din mâinele ei ies podoabe apreciate de italieni. Are un client fidel, care-i trece pragul des. Un politician cu gusturi rafinate-Silvio Berlusconi. Primul ministru italian i-a trimis chiar şi o scrisoare de mulţumire pentru cadoul pe care Magda i l-a dăruit.

În România este mama ei, de care îi este dor. Ca orice mama, e ingrijorată pentru Magda. Dar nu are de ce.

"Mama ştie ce a adus pe lume, ce a educat, ce cetăţean a scos din mine. Drept pentru care îi spun să stea linistită, pentru că ştiu că este un pic preocupată de manifestările acestea rasiste faţă de români şi ea ştie că totuşi, venind des la Roma printre altele, că sunt integrată aici foarte bine. Aşa că sa stai linistită", a spus Magda încercând să îşi liniştească mama.

Mai multe articole despre:
România Italia Silvio Berlusconi artistă