MENIU

Biblioteca Judeţeană din Giurgiu va pune în funcţiune un serviciu de lectură pentru nevăzători

Foto: ro.wikipedia.org

Biblioteca Judeţeană "I.A. Bassarabescu" din Giurgiu va inaugura un serviciu de lectură pentru nevăzători, în România doar patru biblioteci publice beneficiind deja de acest serviciu.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu a anunţat că serviciul de lectură pentru nevăzători va fi inaugurat în data de 22 aprilie. Biblioteca Judeţeană a achiziţionat cărţi audio înregistrate pe compact disc, acestea putând fi ascultate de către persoanele cu deficienţe de vedere cu ajutorul unor aparate speciale aflate în dotarea instituţiei de cultură.

Cărţile audio reproduc cu fidelitate structura cărţilor tipărite, iar pentru a beneficia de acest serviciu persoanele cu deficienţe de vedere nu trebuie să plătească taxe.

Pe de altă parte, DGASPC Giurgiu a mai anunţat că fundaţia Bambini in Emergenza din Italia, va acorda instituţiei un sprijin financiar în valoare de 2.000 lei lunar, începând cu aprilie. De asemenea, potrivit documentului, fundaţia italiană a acordat sprijin în vederea integrării socio-profesionale a tinerilor seropozitivi din judeţul Giurgiu şi a făcut numeroase donaţii în ultimii 13 ani.

Mai multe articole despre:
cărţi cultură nevăzători bibliotecă