MENIU

Berlusconi s-a ales cu nasul spart şi doi dinţi rupţi. VEZI VIDEO

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
Silviu Berlusconi
Berlusconi a fost pus la pământ cu un pumn
Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, a primit un pumn în plină figură!

Premierul italian a fost lovit, duminică seară, în faţă, de un demonstrant, la Milano. Berlusconi a fost dus de urgenţă la un spital unde va fi menţinut sub observaţie medicală timp de 24 de ore. Agresorul a fost identificat şi reţinut. Potrivit presei italiene el suferă de probleme psihice şi se află sub tratament de aproape 10 ani.

Premierul italian Silvio Berlusconi a fost lovit în plină figură de o persoană duminică seară la finalul unui miting desfăşurat în Piaţa Duomo din Milano. Agresorul este un bărbat în vârstă de 42 de ani, Massimo Tartaglia.

Potrivit primelor informaţii, Berlusconi dădea autografe şi dădea mâna cu oamenii când agresorul l-a lovit, potrivit unor agenţii de presă citate de La Stampa, cu o mică statuetă din metal care copia Domul din Milano, cumpărată de la una din tarabele din centrul oraşului.

Berlusconi aproape că s-a prăbuşit şi s-a umplut instantaneu de sânge, fiind transportat imediat la spitalul San Raffaele. Conform presei italiene, în maşină, şeful guvernului italian ar fi dorit să iasă afară, pentru a linişti publicul, dar a fost oprit de bodyguarzi.  Premierul va fi ţinut sub observaţie 24 de ore, potrivit medicilor pentru vindecare fiind nevoie de circa două săptămâni.

Bilanţul: fractură de bază nazală şi doi dinţi rupţi. Atacul a avut loc în Piaţa Domului din Milano, în timp ce Berlusconi se pregătea să plece de la un miting electoral. Agresorul a fost arestat şi pus sub acuzare.

Medicii au declarat că premierul italian Silvio Berlusconi va avea nevoie de câteva săptămâni pentru a se recupera după atacul ce l-a vizat duminică, relatează BBC News. Potrivit medicului Alberto Zangrilloa, Berlusconi nu a necesitat operaţii.

Potrivit ANSA, agresorul este Massimo Tartaglia, de 42 de ani, cunoscut cu probleme psihiatrice. El l-a lovit pe Berlusconi cu o statuetă, o replică miniaturală a Domului din Milano, care avea soclu metalic. Tartaglia a fost acuzat oficial de vătămare corporală gravă şi premeditată. Agresorul mai avea asupra lui un crucifix şi un spray lacrimogen. Silvio Berlusconi a mai fost atacat în public la Roma în 2004, când, în timpul unei demonstraţii, un protestatar l-a lovit în cap cu trepiedul unui aparat foto.

Bush, atacat cu un pantof, Emil Constantinescu, cu cerneală

Premierul italian nu este singurul lider important ţintă a unor agresiuni în ultima vreme. În urmă cu aproape exact un an, preşedintele american George W.Bush a fost insultat şi la un pas de a fi lovit cu doi pantofi aruncaţi de un jurnalist irakian în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Bagdad. Jurnalistul a condamnat la închisoare în urma incidentului.

În urmă cu nouă ani, preşedintele de atunci Emil Constantinescu a fost şi el ţinta unei agresiuni: a fost stropit cu cerneală albastră de timişoreanul Faur Isaia.

Mai multe articole despre:
Italia Silvio Berlusconi agresiune Milano