MENIU

Berlusconi a ratat începutul unei ceremonii NATO pentru că vorbea la telefon

Foto: lastampa.it
Foto: lastampa.it
Foto: lastampa.it
Foto: lastampa.it
Foto: lastampa.it
Foto: lastampa.it

Premierul italian Silvio Berlusconi a ratat sâmbătă începerea unei ceremonii care a reunit şefii de state şi de guverne la summitul aniversar al NATO, pentru că vorbea la telefon.

Plimbându-se cu telefonul mobil la ureche, Berlusconi a făcut-o pe Angela Merkel să aştepte. Până la urmă, cancelarul german a decis să înceapă ceremonia fără el.

Merkel a intrat pe podul ce leagă oraşul Kehl, pe partea germană, de Strasbourg, pe partea franceză, unde liderii erau aşteptaţi de Nicolas Sarkozy.

Figurând pe logo-ul summitului aniversar, acest pod simbolizează organizarea comună a summitului de către Paris şi Berlin şi, pentru unii, de asemena "stâlpul" european al NATO pe care cele două capitale doresc să îl dezvolte.

Liderii din NATO urmau să participe apoi la un omagiu adus persoanelor care au murit sau au fost rănite în operaţiunile NATO, înainte de a se strânge pentru tradiţionala "fotografie de familie".

Potrivit unor surse guvernamentale italiene, premierul italian Silvio Berlusconi discuta la telefon cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan când a perturbat sâmbătă începerea ceremoniei NATO din Kehl.

Berlusconi încerca să-l convingă pe Erdogan să nu se mai opună nominalizării premierului danez Anders Fogh Rasmussen pentru funcţia de secretar general al NATO, au spus sursele, citate de ANSA.