MENIU

BERD vrea să atragă investiţii de până la 15 miliarde euro în proiecte de energie regenerabilă

Foto: standard.ro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va atrage investiţii de până la 15 miliarde dolari în proiecte de energie regenerabilă în următorii trei ani, pentru a finanţa dezvoltarea unor noi surse de energie şi a diminua pierderile de energie din Europa de Est, arată un comunicat.

Investiţiile proprii ale BERD în proiecte de energie regenerabilă până în 2011, cuprinse între trei miliarde şi cinci miliarde de euro, ar putea atrage cofinanţare suplimentară de până la zece miliarde euro.

BERD a investit deja aproape trei miliarde euro în cadrul Iniţiativei pentru Energie Regenerabilă lansată acum trei ani. Cu toate acestea, ţările din regiunea BERD continuă să se confunte cu moştenirea energiei ieftine care a făcut ca pierderile să devină o mare problemă.

Investiţiile BERD în proiecte de energie regenerabilă din mai 2006 şi până la sfârşitul lui 2008 s-au cifrat la 2,7 miliarde euro, depăşin cu 77% ţinta iniţială de 1,5 miliarde euro. În total, au existat 166 de investiţii, făcute în 24 de ţări, cu o valoare totală de 14 miliarde euro.

Mai multe articole despre:
energie fonduri investiţii BERD regenerabil