MENIU

Berceanu: Preşedintele nu se alege prin aranjamente între partide

Berceanu: Aranjamentele între partide cer înapoi anumite favoruri

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a afirmat luni că şeful statului nu poate fi ales în urma unor înţelegeri între partide, adăugând că discuţiile cu liberalii ar trebui să vizeze actul de guvernare, nu o alianţă pentru turul II al alegerilor prezidenţiale.

\"Eu nu cred în alegerea preşedintelui României prin aranjamente. Eu cred că preşedintele României se alege aşa cum scrie în Constituţie, de cetăţenii cu drept de vot, nu prin aranjamente între partide. Prin aranjamente între partide se fac majorităţi, se fac viitoare guverne, dar nu se alege preşedintele României\", a declarat Radu Berceanu înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL de luni. Berceanu a adăugat că preşedintele ales în urma unei astfel de înţelegeri ar exercita un mandat limitat de negocierile făcute înainte de alegerea sa.

Democrat-liberalul a spus că negocierile cu PNL ar trebui să vizeze alte subiecte decât cel legat de turul II la prezidenţiale. \"O să discutăm cu liberalii alte subiecte, nu cred în discuţia cu un candidat care iese şi transmite alegătorilor. Nu este vorba aici nici de Crin Antonescu, nici de Sorin Oprescu sau alţii. Ce-ar fi acum toţi cei care au pierdut să iasă şi să dea toţi indicaţii şi, eventual, să spună şi de ce dau acele indicaţii, fiecare ce aranjament a făcut cu viitorul preşedinte. Cred că trebuie să avem un preşedinte care să-şi vadă de-ale lui\", a afirmat Berceanu.

Întrebat care va fi obiectul discuţiilor cu PNL, el a răspuns: \"Despre guvernare\".

De altfel şi vicepreşedintele Ioan Oltean a precizat că PD-L şi PNL ar trebui să-şi gândească ofertele şi să vadă care sunt punctele comune.

Elena Udrea este încrezătoare că alegătorii care l-au votat pe Crin Antonescu în turul I îl vor alege pe Traian Băsescu pe 6 decembrie.  \"Nu cred că, oricât de supărat ar fi Crin Antonescu astăzi, votanţii domniei sale , în mare proporţie, vor alege să voteze un candidat susţinut de Ion Iliescu, Hrebenciuc şi Vanghelie\", a declarat Elena Udrea la intrarea în Biroul Permanent PD-L.

Mai multe articole despre:
alegeri Radu Berceanu vot preşedinte partid