MENIU

Berceanu:"Nu ştiu ce are de gând preşedintele şi nici nu pot să ghicesc, dar eu cred că va candida"

Berceanu: Preşedintele în funcţie a dorit să lase să se petreacă europarlamentarele, după aceea să înceapă pregătirile pentru prezidenţiale
FOTO: NewsIn

"Eu nu am făcut niciun fel de declaraţii despre candidatură, eu am făcut nişte comentarii ale mele şi cred că am fost destul de explicit acolo spunând că nu ştiu ce are de gând domnul preşedinte şi nici nu pot să ghicesc, dar eu cred că va candida, şi rămâne cum am declarat", a declarat democrat-liberalul Radu Berceanu, înainte de întâlnirea Coaliţiei de guvernare, referindu-se la .

Întrebaţi foarte tare de ce preşedintele în funcţie declară ceva mai târziu, nu-i nimic legat de candidatura preşedintelui anormal", a declarat Berceanu, fiind rugat să clarifice afirmaţiile legate de candidatura lui Băsescu la prezidenţiale. ", a mai răspuns Berceanu la întrebarea privind existenţa unei eventuale strategii în nehotărârea lui Băsescu de a-şi anunţa candidatura.

Liderul PDL, Vasile Blaga, a spus la rândul său că preşedintele "îşi va anunţa candidatura la momentul pe care-l va considera potrivit" şi că, personal, doreşte ca Băsescu să candideze.

Vicepreşedintele PDL, Radu Berceanu a declarat într-un interviu publicat în ediţia de luni a ziarului Cotidianul că personal crede "100% că preşedintele va candida, dar din moment ce preşedintele a spus că nu a luat încă o decizie rămâne un semn de întrebare". "Eu, spre deosebire de ei (n.red. - parlamentari), mai am încă vreo 2.500 de  semne de întrebare şi atunci nu mă gândesc numai la acel semn de întrebare", a spus Berceanu, care, la întrebarea dacă în partid  sunt "fermi convinşi că preşedintele va candida", a mai răspuns "foarte ferm convinşi".

Berceanu a spus însă că nu ştie dacă preşedintele va candida pentru alt mandat. "Nu. Pentru că sunt convins că preşedintele nu a luat încă o decizie.De ce să ne grăbim, când mai sunt alte chestiuni de rezolvat? (...) Domne, dar de ce să stabilesc eu ceva cu nu ştiu câtă vreme înainte, când vor Geoană, Antonescu, presa? Eu stabilesc când vreau eu să stabilesc", este citat Berceanu de ziarul Cotidianul. Întrebat dacă aceasta este o strategie a preşedintelui Băsescu, Radu Berceanu a spus: "Totul e o strategie. Nu-nţeleg de ce la Geoană nu e o strategie şi la Băsescu e o strategie? De ce nu se întreabă nimeni de ce au decis ăştia atât de devreme să candideze? Nici unul, nici altul dintre băieţii ăştia doi nu candidează la Preşedinţie. Amândoi candidează pentru locul doi, care le este deosebit de important, pentru că, dacă Crin Antonescu ajunge în turul doi, atunci el va lua tot ceea ce înseamnă non-Băsescu, care s-ar putea să fie 40 şi ceva la sută".

Radu Berceanu a declarat că în PDL nu s-a discutat "niciodată" despre o rezervă pentru alegerile prezidenţiale, nici măcar după ce în presă a apărut documentul intern al Ambasadei Austriei, portivit căruia Traian Băsescu le-ar fi zis ambasadorilor UE, la o întâlnire la Bucureşti, că Emil Boc este pregătit ca rezervă pentru Preşedinţie.

Despre Mircea Geoană, vicepreşedintele PDL a spus că a ajuns şeful PSD "printr-un miracol". "Pentru că până n-a ajuns preşedinte de partid printr-un miracol, aşa, şi printr-un concurs de împrejurări, Mircea Geoană era mai nimeni aşa, mai nimeni... Era unul care-mi dădea mie telefon de la Washington când eram ministru la Industrii şi Comerţ, să mă roage să pun pile pe la Severin ca să nu se întoarcă - nu pe la Severin, cred că pe la Roman, că Roman era - ca să nu se întoarcă pentru că avea copiii la şcoală sau cam aşa ceva. Deci nu mi se pare că e marea valoare sau marea...", a declarat Berceanu. 

În ceea ce-l priveşte pe Crin Antonescu, vicepreşedintele PDL a spus că în rumă cu şase luni era un "nimeni". "Iar despre Crin Antonescu nu pot să vorbesc că nu am ce. A spus acum două săptămâni să ne întâlnim amândoi şi să vedem câţi oameni a dat el afară şi câţi oameni am dat eu afară sau cam aşa ceva. Păi n-avem cum să facem concursul ăsta, că el n-a dat probabil afară pe nimeni că nici n-a avut de unde să-i dea, că nu s-a ocupat de nimic. Şi unde s-a ocupat nu cred că a dat pe nimeni, că n-a avut curajul să-i dea, i-a ţinut tot p-ăia.(...) Cine era Crin Antonescu acu' şase luni? Nimeni", a încheiat Berceanu.