MENIU

Bechtel mai are 7 kilometri de asfaltat din tronsonul Turda - Gilău al Autostrăzii Transilvania

Foto: ccib.ro

Compania Bechtel a asfaltat 35 de kilometri din cei 42 din tronsonul Turda - Gilău al Autostrăzii Transilvania, iar în prezent se lucrează la parapeţi, pentru finalizarea lucrărilor la 1 decembrie, a declarat luni directorul general al CNADNR, Dorina Tiron.

"Berchtel spune că cei 42 de kilometri de autostradă vor fi finalizaţi până la sfârşitul lunii noiembrie. A fost pus asfaltul până la uzură pe 35 de kilometri. Constructorul promite ca cei 7 kilometri care au mai rămas de asfaltat din cei 42 să fie finalizaţi până la 1 decembrie", a precizat directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Dorina Tiron.

Reprezentantul companiei a menţionat că CNADNR mai are de plătit către Bechtel facturile aferente lunii septembrie în valoare de aproximativ 42 milioane euro, după care urmează şi cele pentru octombrie. "Sperăm să avem bani aşa cum ni s-a promis, ca să nu înregistrăm datorii", a spus Tiron.

Proiectul Autostrada Transilvania este cel mai mare proiect de infrastructură din Europa. Cu o lungime de 415 km, pe patru benzi, autostrada porneşte din centrul României, de la nord-vest de Braşov, ajungând la graniţa cu Ungaria lângă Oradea, în câmpia Crişanei. Autostrada va lega oraşe precum Braşov, Făgăraş, Sighişoara, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Zalău şi Oradea. Autostrada are 58 pasaje rutiere, 94 pasarele peste autostradă şi 16 noduri rutiere. Beneficiarul acestui proiect de infrastructură este Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
Mai multe articole despre:
Bechtel autostradă construcţie tronson CNADNR