MENIU

Becali: "Voi da procurorii în judecată pentru că nu aveau voie să facă publice convorbirile mele"

Foto: NewsIn

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat luni că stenogramele făcute publice de procurorii DNA în cazul "Valiza" sunt "nişte tâmpenii" şi intenţionează să îi dea în judecată pe motiv că aceştia nu aveau dreptul să facă publice convorbirile sale telefonice.

"Stenogramele astea sunt nişte tâmpenii de te doare capul. Nu înţeleg eu ce vor ei să facă cu astea. Nici eu nu ştiu ce vor să zică, şi doar eu am vorbit la telefon. Sunt nişte idioţi pentru că nici nu înţelegi nimic. Eu am murit de râs când le-am văzut. Dacă ştiam că am vorbit ceva la telefon să mă incrimineze, mă uitam pe rechizitoriu, dar când mi l-au dat la semnat nici nu m-am uitat peste el. Oricum, stenogramele astea sunt ilegale pentru că nu aveau voie să le facă publice şi o să dau procurorii în judecată. Ce treabă aveau ei să arate discuţiile mele cu Lăcătuş? O să mă adresez celor de la drepturile omului", a declarat Gigi Becali.

Patronul Stelei a precizat apoi că regretă discuţia pe care a avut-o la telefon cu Gigi Neţoiu, însă nu toate lucrurile publicate sunt adevărate: "Îmi pare rău de ce am zis, mai ales de Vasile Turcu, pentru că el e băiat bun. Am vorbit cu el şi nu prea a înţeles, dar o să îi treacă, e băiat sufletist. Mai zic ăştia şi de Porumboiu, şi poate am zis ceva de el, l-oi fi înjurat, dar nu cred că l-am făcut eu dobitoc, pentru că nu este". Gigi Becali a vorbit şi despre scandalul depunctării echipei FC Timişoara şi a spus că nu ştia nimic despre acest lucru: " Am vorbit cu Iancu şi i-am spus că în viaţa mea nu mă voi asocia cu un străin (n.r. Claudio Zambon) să lovesc un român, oricât de duşman mi-ar fi. Ştiam eu de la FRF ceva? Zambon e unul din oamenii pe care eu nu îi agreez, iar cu Marian Iancu am vorbit şi a înţeles".

Gigi Becali este de părere că preşedintele României, Traian Băsescu, nu are niciun amestec în dosarul "Valiza", dar spune că şeful statului ar trebui să ia atitudine în cazul său. " Eu nu cred că preşedintele are vreun amestec. Dacă era ceva, mi-l dădea jos pe viceprimarul de la Capitală. Nu văd ce să aibă cu mine. Dacă este implicat preşedintele, eu o voi vedea în maxim o lună sau două. Dacă este într-adevăr implicat, eu simt că va pierde alegerile din 2009. O să speculăm şi noi cu adversarii după aia", a spus Becali.

Declaraţiile lui Gigi Becali au venit ca urmare a faptului că presa centrală a dat publicităţii mai multe convorbiri telefonice pe care patronul Stelei le-a purtat cu antrenorul Marius Lăcătuş sau cu omul de afaceri Gigi Neţoiu în care acesta vorbeşte despre mai mulţi oameni de fotbal din România sau despre presupuse aranjamente pe care vroia să le facă. În stenogramele date publicităţii de DNA, Gigi Becali poartă o discuţie cu omul de afaceri Gigi Neţoiu în care vorbesc despre Vasile Turcu, iar patronul Stelei îl numeşte pe acesta "fraier" şi "papagal".

De asemenea, Becali îl numeşte pe finanţatorul echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, "dobitoc", iar despre oficialii echipei FC Timişoara spune că sunt "ţiganii de la Timişoara". Becali mai lasă să se înţeleagă că ştia mai demult de depunctarea echipei de pe Bega, în urma unor discuţii pe care le-a avut cu italianul Claudio Zambon.

În aceleaşi discuţii cu Gigi Neţoiu, patronul steliştilor s-a mai referit şi la Jean Pădureanu, Fathi Taher sau Gheorghe Ştefan, pe care îi înjură sau îi jigneşte în diferite feluri.

De asemenea, dintr-o discuţie să înţelege că Gigi Becali ar vrea să aranjeze meciul cu Dinamo, din ediţia trecută a Ligii I, cu toate că finanţatorul roş-albaştrilor neagă acest lucru categoric.

Mai multe articole despre:
Steaua Becali procurori valiză