MENIU

Becali, în Parlamentul European: Am intervenţii, dar nu ştiu dacă voi interveni. Să văd cum stau apele

Foto: libertatea.ro

Becali rămâne Becali, oriunde s-ar duce, chiar şi în Parlamentul European, unde, aşa cum a dezvăluit într-o emisiune televizată, îl aşteaptă o săptămână destul de grea. Cu toate acestea, \"eu, la Strasbourg şi la Bruxelles, sunt Becali şi vocea mea este auzită. Nu sunt ca orice europarlamentar\", a asigurat Gigi Becali.

Şi, cu toate că nu este ca orice europarlamentar, după propriile-i spuse, Gigi Becali trebuie, totuşi, să ia parte la dezbateri şi să ia, măcar din când în când, cuvântul în Parlamentul European.

Abia începută, agenda din această săptămână se anunţă a fi una foarte încărcată pentru europarlamentarul stelist. Astfel, pentru ziua de miercuri, Gigi Becalil, fie şi numai "pentru două minute", merge în Parlamentul European din dorinţa de a amenda "nişte lucruri ce privesc Tratatul de la Lisabona", urmând ca, ulterior, să se întoarcă în România.

Cât despre lucrurile pe care Becali ar vrea să le amendeze, ei bine, acestea rămân secrete din simplul motiv că "se fură ideea".

Nici ziua de joi nu se anunţă a fi una uşoară pentru Gigi Becali, deşi europarlamentarul nu dă semne că ar vrea să zăbovească prea mult pe meleaguri străine, candidatura sa la preşedinţia României fiind mult mai importantă.

"Joi nu mai stau pentru că trebuie să vorbesc despre Referendumul din Irlanda despre care, probabil, o să vorbească toată lumea. Şi pe mine nu mă interesează. Că vorbeşti şi nu se întâmplă nimic...", spune Becali, asigurând, însă, că are în lucru o broşură concepută pentru a informa "populaţia României ce înseamnă Tratatul de la Lisabona, ce înseamnă Uniunea Europeană pentru România şi ce înseamnă Parlamentul European, ca să înţeleagă oamenii..."

"Şi mai am şi intervenţii, dar nu ştiu dacă voi interveni. Să văd cum stau apele", mai spune Becali.

Una dintre aceste intervenţii presupune şi o dezbatere pe marginea libertăţii presei în Italia şi a monopolizării sale de către Silvio Berlusconi.

"E discutabil. Am vorbit cu câţiva italieni ca să înţeleg despre ce e vorba şi ce părere au italienii şi ei spun aşa. Da, într-adevăr era un jurnalist care tot îl jignea, de fapt, urât, pe Berlusconi. Şi, până la urmă, a făcut el un fel de şantaj. Dom\'ne, da-ţi-l afară! L-a dat afară. L-a primit pe urmă înapoi. Într-adevăr acum îl contestă, dar nu-l mai jigneşte. Şi într-adevăr o mare parte din italieni îi dau dreptate lui Berlusconi", a explicat Becali. Strategia europarlamentarului este simplă şi presupune o comparaţie cu presa din Italia care face referire la români ca fiind ţigani. "Văd eu cum o leg...", încheie europarlamentarul.