MENIU

Becali: "Dacă voi fi condamnat în cazul 'Valiza', voi merge la CEDO"

Foto: NewsIn

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat joi că nu-şi face griji în ceea ce priveşte pronunţarea unui verdict nefavorabil lui în cazul "Valiza", dar a precizat că, dacă va fi condamnat, se va adresa Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO).

"Prima dată se va judeca sechestrul asigurator pentru 1,7 milioane de euro. La primul termen trebuie să-mi iau banii înapoi. Pe 25 februarie se va judeca strămutarea procesului de la Cluj în altă parte, dar nu-mi fac niciun fel de probleme. Cazul 'Valiza' a fost aşa, mai mult un caz mediatic. Nu mai stau să-mi fac probleme, să judece unde vor ei. Oricum, dacă voi fi condamnat, voi merge la CEDO", a spus Becali.

Finanţatorul Stelei a afirmat că, în opinia sa, premierea nu poate fi confundată cu mita de către procurori. "Nu am nicio emoţie. Toţi profesorii de drept şi toţi avocaţii spun că ceea ce se întâmplă cu acest caz 'Valiza' reprezintă un mare circ. Conform legii, mita trebuie să reprezinte un pericol social, or unde e pericolul când premiezi o echipă să joace corect?", a spus latifundiarul care s-a arătat convins că preşedintele României, Traian Băsescu, nu are nicio implicare în cazul "Valiza".

De asemenea, Gigi Becali a fost de părere că acţiunile legate de cazul "Valiza" sunt binevenite "pentru a completa legea în ceea ce priveşte corupţia, pentru a-i împiedica pe procurori să interpreteze legea aşa cum vor ei". Patronul roş-albaştrilor a apreciat drept ilegală apariţia stenogramelor DNA în mass-media, după care a spus că declaraţia fostului jucător al echipei "U" Cluj, Fabio Bilica, nu va avea repercusiuni asupra grupării CFR Cluj.

Brazilianul Fabio Bilica a acordat un interviu în presa centrală, în care a admis că a fost contactat şi s-a întâlnit cu un grup de jucători străini de la CFR Cluj înaintea meciului direct dintre cele două grupări, partidă care avea să însemne câştigarea titlului de campioană de către ceferişti. Conform declaraţiei sale, Bilica a fost rugat de fotbaliştii de la CFR Cluj "s-o lase mai moale" în meciul direct, după care aceştia au menţionat că este vorba de bani mulţi.
Mai multe articole despre:
Gigi Becali CEDO Cazul Valiza