MENIU

Bătaie generală în timpul meciului de rugby RCJ Farul-Dinamo - VEZI VIDEO

Foto: sport365.ro
Nouă sportivi au ajuns la spital în urma unei bătăi la meciul Farul-Dinamo.
Doi rugbyşti de la Farul şi unul de la Dinamo au fost internaţi pentru îngrijiri.

Jucătorii echipei RCJ Farul au părăsit terenul în minutul 10 al derby-ului cu Dinamo, disputat, sâmbătă, în ultima etapă a sezonului regulat, şi riscă să piardă întâlnirea cu scorul de 0-5, după ce componenţii celor două formaţii s-au luat la bătaie.

În minutul 5 al meciului, la scorul de 3-0 pentru Dinamo, în timpul unei grămezi, jucătorii echipei gazdă au început să-şi lovească adversarii, care au ripostat, ajungându-se la o bătaie generală. Arbitrul a eliminat doi dinamovişti, dar, după alte 5 minute, a fluierat finalul jocului deoarece constănţenii s-au retras de pe teren.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa, a declarat, la Realitatea TV, că la spital au ajuns nouă sportivi, şase de la Farul Constanţa şi trei de la Dinamo.

Potrivit medicului, sportivii sunt conştienţi, dar prezintă mai multe contuzii. Doi sportivi da la Farul şi unul de la Dinamo sunt, în prezent, internaţi în spital şi primesc îngrijiri medicale.

Preşedintele RCJ Farul, Cristian Zgabercea, a explicat că echipa sa s-a retras de pe teren deoarece se afla în imposibilitatea de a mai continua jocul, din cauza rănilor suferite de jucători în timpul bătăii.

"Nu ne-am retras pentru că am vrut noi, ci pentru că am fost nevoiţi. Avem 5 jucători grav răniţi, după o acţiune premeditată a dinamoviştilor. S-a văzut clar că intenţia lor nu a fost să joace mingea, ci a fost un atac direct la jucătorul nostru. Au sărit pe el, a fost o sălbăticie. Nu cred că se plătesc poliţe din meciul tur, ci mai degrabă de la meciul Georgia-România, pentru că avem jucători georgieni convocaţi la naţionala ţării lor, iar atacul de astăzi a fost asupra lor. Regulamentul prevede să piardă cu 0-5 echipa care se retrage de pe teren, dar am fost nevoiţi să o facem pentru că toată linia întâi a noastră era indisponibilă, fără ea nu se poate juca", a declarat Zgabercea, pentru NewsIn.

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, s-a declarat dezamăgit de evenimente şi a anunţat că va lua măsuri drastice.

"Luni voi convoca pe toată lumea, iar Comisiile de specialitate vor discuta şi vom vedea exact ce s-a întâmplat. Cele petrecute azi fac de ruşine acest sport care este pentru gentlemeni. Cred că presiunea foarte mare a dus la degenerarea faptelor şi la aceste incidente regretabile. Voi fi drastic în a lua nişte măsuri, pentru că ăsta nu e comportament sportiv, ci unul golănesc. Conform regulamentului, Farul ar pierde cu 0-5, dar nu pot spune mai multe, Comisiile vor stabili", a spus acesta.

Înaintea acestui meci, Dinamo era liderul Seriei I, cu 41 de puncte, iar RCJ Farul ocupa poziţia a doua, cu 40 de puncte. În tur, Farul s-a impus cu 14-10. Ambele formaţii sunt calificate pentru play-off, care va începe la 25 aprilie.

 

Mai multe articole despre:
Dinamo bătaie rugby derby RCJ Farul