MENIU

Băsescu spune că ziarul Gardianul şi Realitatea TV ar avea un aviz al INEC la filmul din 2004

Traian Băsescu

Candidatul susţinut de PD-L la Preşedinţie a declarat că a solicitat o expertiză de la INEC întrucât ziarul Gardianul şi Realitatea TV ar avea un astfel de aviz, care ar arăta că filmul de la mitingul din 2004 de la Ploieşti a fost trucat, dar din \"laşitatea, lipsa de responsabilitate\" nu îl fac public.

Traian Băsescu a anunţat că este dispus să nu facă public rezultatul avizului de la INEC, \"dacă domnii de la Gardianul şi de Realitatea fac public rezultatul avizului aşa cum l-au primit ei\".

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat, luni dimineaţă, Institutului Naţional de Expertize Criminalistice un aviz de specialitate prin care să se stabilească dacă imaginile din campania electorală din toamna anului 2004, de la Ploieşti, difuzate de ziarul „Gardianul” şi preluate de posturile TV, conţin urme de intervenţie tehnică în sensul modificării integrităţii.

În replică, Realitatea TV anunţă că nu a prtimit un astfel de aviz. De altfel, într-o scrisoare adresată Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, postul nostru a cerut sprijin pentru a găsi un laborator european care să analizeze imaginile.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Realitatea gardianul expertiză înec