MENIU

Băsescu: România va ieşi din criza economică în trimestrul doi al anului 2010

Foto: NewsIn

Candidatul la preşedinţie şi totodată preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu a fost aşteptat duminică la Piteşti de câteva mii de oameni, aduşi cu autocarele din toate colţurile judeţului Argeş, dar şi din alte judeţe din Regiunea Muntenia, Dâmboviţa, Băzău, Prahova sau Galaţi.

Traian Băsescu a ajuns la Piteşti în jurul orei 16.00, însoţit de mai mulţi lideri de la centru ai PDL. A fost întâmpinat cu urale, iar şeful statului a ţinut un discurs de aproape o oră, întrerupt când şi când de aplauze ale simpatizanţilor preşedintelui în exerciţiu.

Traian Băsescu a afirmat, în discursul său, că din informaţiile pe care le deţine de la specialişti România va ieşi din criza economică în trimestrul doi al anului viitor. "Informaţiile pe care eu le am de la instituţii internaţionale, de la cei mai reputaţi specialişti români, arată că România va ieşi din criza economică şi îşi va relua creşterea în trimestrul doi al anului 2010. De asemenea, vreau să ştiţi că ce a fost mai greu a trecut. Acum începem, uşor, uşor, să ne ridicăm din nou. Şi ne vom relua din nou speranţa că vom trăi bine. Eu ştiu că acest slogan pe care l-am folosit în 2004 a fost o urare din suflet pe care am făcut-o românilor. Ştiu că nu trăiţi atât de bine cât ar trebui, dar vă asigur că cel mai bun gând al meu către dumneavoastră este să trăiţi bine", a declarat în discursul său Băsescu.

Şeful statului a mai comparat din nou ţara cu o navă al cărei echipaj e format din 22 de milioane de români, care are nevoie de un comandant ferm, mai ales pe timp de furtună. "Pentru că până în trimestrul doi din 2010 mai sunt câteva luni, aş vrea să vă spun cum văd eu perioada asta. Este ca atunci când eşti în furtună, cu o navă uriaşă care se numeşte România. O navă uriaşă care are un echipaj de 22 de milioane de români. O navă care este astăzi în furtună, dar care are pe puntea de comandă un comandant ţine ferm cârma navei şi va duce nava într-un port liniştit", a mai spus Traian Băsescu.

Discursul şefului statului s-a încheiat puţin după ora 17.00, iar miile de simpatizanţi au luat cu asalt străzile oraşului, blocând minute bune traficul rutier.