MENIU

Băsescu: România este cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova, chiar dacă s-au făcut paşi înapoi din cauza lui Voronin

Foto: RTV

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Realitatea TV, că s-au făcut \"paşi înapoi\" în relaţiile cu Republica Moldova, chiar dacă România îi este \"cel mai mare\" partener comercial.

"Am făcut paşi înapoi deşi, în momentul de faţă, Republica Moldova are cel mai mare partener comercial România", a afirmat Băsescu, precizând că relaţia cu Republica Moldova "trebuia să ajungă şi în acest stadiu datorită abordării pe care o avea preşedintele Voronin".

"Aduceţi-vă aminte că eu am găsit relaţiile cu Republica Moldova îngheţate, de la preşedintele Iliescu, şi am încercat un dezgheţ, prin care preşedintele Voronin a crezut că poate să-şi atingă obiectivele. Dânsul nu a înţeles că era o mână întinsă ca unui frate şi nu întinsă unuia care poate avea atitudini nesincere. Când am constatat amândoi că nu este alt drum, s-a ajuns iar la situaţia la care s-a ajuns", a explicat şeful statului.

Şeful statului a declarat, recent, că România doreşte să atingă o rată a încetăţenirii de circa 1.000 de cazuri pe săptămână până cel târziu în 2010

Citeşte aici şi Traian Băsescu: România va accelera procesul de acordare a cetăţeniei pentru moldoveni