MENIU

Băsescu: Nu mi-a plăcut, dar mai vreau o dată

Foto: RTV
Şeful statului a mărturisit că a avut un mandat greu, dar acest lucru nu-l împiedică să-şi mai dorească unul

"Nu mi-a plăcut, dar mai vreau o dată!'', a declarat preşedintele Traian Băsescu, aflat la un miting electoral la Craiova. Şeful statului le-a mărturisit simpatizanţilor că a avut un mandat greu, dar acest lucru nu-l împiedică să-şi mai dorească unul.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut că de-a lungul mandatului său a fost supus presiunilor de trusturile media ale lui Vîntu şi Voiculescu. 

"Am avut un mandat greu, un mandat în care în momente dificile am fost în confruntare cu o majoritate parlamentară care nu vrea reformarea ţării, dar am avut puterea să trec peste aceste momente. N-am avut un mandat uşor, dar sprijinit de voi l-am dus până la capăt chiar dacă tot timpul am fost sub presiunea majorităţii din Parlament şi a trusturilor conduse de Voiculescu şi Vîntu. Azi vin şi vă spun că deşi nu mi-a plăcut, mai vreau o dată, mai vreau un mandat", a precizat Traian Băsescu, aflat în campanie la Craiova.

Preşedintele a afirmat că a ţinut cont de propunerile partidelor în desemnarea premierului, dar că nu a putut accepta decât profilul pe care aceştia l-au trasat viitorului premier, nu şi  numele.

"Au cerut să fie un independent, dar i-au pus şi nume. Păi asta nu se poate, după Constituţie ei pot să propună cum vor să arate primul-ministru, dar numele îl spune preşedintele", a continuat Băsescu.

"Am ţinut cont de ce voiau ca prim-ministru, un independent, şi atunci am desemnat un independent care să nu fie în cârdăşie nici cu Voiculescu, nici cu Patriciu, nici cu Iliescu, nici cu Hrebenciuc, dar nu le-a convenit, ei voiau unul pe care să-l poată manipula şi atunci au spus: Hai, indendent, independent, dar să fie şi gospodar, şi cu 80% voturi la alegeri, şi-mi spuneau că acesta este tot Johannis", le-a povestit Băsescu craiovenilor adunaţi în piaţă.

"Ei, le-am spus, măi băieţi, o fi bine cu Johannis, eu nu spun că nu are 80% şi că nu e bun gospodar, dar vă dau eu unul mai bun, pe Liviu Negoiţă, care are tot 80% şi şi mai multă experienţă - două mandate de parlamentar şi două de primar, într-un sector cu 400.000 de locuitori. Deci aş spune că încercarea lui Voiculescu, Iliescu, Hrebenciuc, Geoană de a-şi pune un prim-ministru în spatele căruia să-şi vadă de privatizarea Poştei, Regiei Sării, Romgaz, Transgaz, nu a reuşit şi nici nu are cum să reuşească", a subliniat şeful statului.

Aproximativ 50.000 de oameni au participat, duminică, la mitingul organizat de PD-L Dolj pentru susţinerea lui Traian Băsescu la preşedinţia României, manifestare ce a avut loc pe esplanada Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova. În Bănie a fost prezent tot staff-ul de campanie al lui Traian Băsescu, soţia acestuia, Maria, dar şi fiica sa, Elena Băsescu.