MENIU

Băsescu: Nu am văzut şefi de stat sau de Guvern care să spună "am depăşit momentul cel mai dificil"

Foto: gandul.info

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la finalul lucrărilor Consiliului European, că un subiect de maximă importanţă a fost legat de criza economică, precizând că nu a văzut niciun şef de stat sau de Guvern din Europa care să spună că a depăşit momentul cel mai dificil al acestei perioade.

"De maximă importanţă au fost discuţiile legate de criza economică, care este instalată consistent în statele Uniunii Europene şi vă mărturisesc de data aceasta un element care nu este scris in concluzii: nu am văzut şefi de stat sau de Guvern care să spună "am depăşit momentul cel mai dificil". Toţi politicienii la vârf sunt concentraţi pe evoluţia crizei şi determinaţi să ia în continuare măsuri de salvare a cât mai mult din locurile de muncă", a spus şeful statului.

Pe de altă parte, întrebat de ziarişti dacă, din datele pe care le deţine, poate confirma evaluările luate în calcul de Ministerul Finanţelor, şi anume că economia se îndreaptă către o scădere de 6,5% spre sfârşitul anului, şeful statului a evitat un răspuns. "N-aş vrea ca de la Bruxelles să vă dau informaţii care să aducă în dezbatere publică, (...) deci mergem la Bucureşti ca s-o rezolvăm numai pe cea a noastră, nu toată regiunea sud-est europeană, pentru că dacă o fac de la Bruxelles, vă daţi seama ce vor spune analiştii", şi-a justificat şeful statului refuzul de a răspunde.