MENIU

Băsescu: M-am întâlnit de trei ori cu Năstase, dar nu e bărbat să recunoască că el a cerut întâlnirile

Băsescu şi-a amintit destul de târziu despre întâlnirea cu Năstase. De bileţelul lui Tăriceanu i-a \

Prezidenţiabilul PD-L a declarat vineri dimineaţă, la Kiss FM că Adrian Năstase este \"mult mai bun\" decât Mircea Geoană, deoarece, \"spre deosebire de Geoană, Năstase are şi oarecare inteligenţă\". Băsescu a vorbit şi despre cele trei întâlniri ale sale cu preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Întrebat cine a fost mai bun ca adversar direct la o dezbatere, Mircea Geoană sau Adrian Năstase, Traian Băsescu a răspuns: \"Mult mai bun Năstase. Bun, nu sunt un fan Năstase, doamne fereşte! dar, spre deosebire de Geoană, Năstase are şi oarecare inteligenţă\".

Traian Băsescu a vorbit la Kiss FM despre cele trei întâlniri pe care le-a avut cu Adrian Năstase în ultimii cinci ani, la solicitarea social-democratului. Băsescu a ţinut să precizeze şi că i-a spus acestuia că nu intervine pentru dosare.

\"A cerut el o întâlnire, a vrut să fie într-un cadru discret şi nu a fost una, au fost trei, slavă Domnului: două la Bucureşti, una la Predeal când eram în weekend. Ca foşti vecini, nu m-a deranjat faptul că a dorit să vorbească cu mine. Mă deranjează acum că nu-i bărbat să spună că el a cerut întâlnirile şi nu i le-am refuzat, chiar dacă se purtase extrem de urât cu mine în perioada premergătoare campaniei din 2004. Şi atunci aveam calitatea de vecini. Sunt oamenii ăştia lipsiţi de orice fel de eleganţă a relaţiilor între oameni. Stăteam cu el în acelaşi imobil, eu la parter, el la etajul întâi, mă mai şi inunda din când în când nea Nicu Văcăroiu, ce-i drept\", a spus Traian Băsescu.

\"Însă, în virtutea acestui lucru am fost de acord să mă văd cu el şi l-am dumirit asupra unui singur lucru, pentru că asta a fost marea problemă a mandatului meu - intervenţia pe dosare, pe care am refuzat-o tot timpul. Acest lucru i l-am spus lui Adrian Năstase. N-am ce să intervin. În mod egal nu mă interesează intervenţiile în instanţă, nici pentru Vîntu, nici pentru Voiculescu\", a completat şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Realitatea FM, că Adrian Năstase, Ludovic Orban şi omul de afaceri Dinu Patriciu au venit la el acasă ca să le rezolve problemele din justiţie. Potrivit şefului statului,  Adrian Năstase voia blocarea dosarului, Ludovic Orban era interesat dacă sistemul video de supraveghere de la Cotroceni acoperă şi locul unde a făcut accidentul, în timp ce Dinu Patriciu a venit alături Sorin Roşca Stănescu tot pentru probleme legate de dosar.